MENUMENU

Een wonderlijk bezoek aan de dokter

'Onze lieve Heer heeft ons geschapen als een worst met een vel. Kent u die uitdrukking?' Ik keek de huisarts verwonderd aan. Ik was bij hem op het spreekuur, omdat ik tijdens het mountainbiken in de Duinen van mijn fiets af op mijn stuur gevallen ben. Dat deed nogal zeer, en gaf een pijn aan mijn been die ik niet kon thuisbrengen. Ik ben ook niet veel gewend. Zo'n sporter ben ik niet...

‘Is uw been blauw geworden? Nee? Jammer, dat ziet er altijd zo indrukwekkend uit.’ Leuk, maar ik was daardoor juist bang dat het dieper in mijn been niet goed zat. Hij onderzocht me even. Niets aan de hand. ‘Het komt allemaal goed’, zei de huisarts geruststellend. Om de een of andere reden klonk de vergelijking van mijn been met een worst niet zo flatteus. Ik begreep daardoor wel beter wat er aan de hand is. Omdat een zwelling in mijn been ruimte zoekt, raakt hij de zenuwen. En het herstel kan wel even duren. Het zij zo. Als er maar niets kapot is.

Verwondering

Ik verwonder me altijd weer over hoe het lichaam werkt. Buiten wat er allemaal in mis kan gaan, kan ons lichaam zich ook op een bijzondere manier herstellen. En klappen opvangen. Volgens mij weten we eigenlijk nog maar heel weinig over hoe ons lichaam precies werkt. Elke keer verrast het ons weer. En hoeven er niet per se pilletjes in of behandelingen op worden losgelaten.

Ons lichaam is geen machine met eventueel kapotte onderdelen die gerepareerd moeten worden. Ons lichaam lééft. Wat bijzonder!
Toch wel anders dan een worst met een vel…

Waar verwonder jij je over?

Verwonder jij je ook wel eens zo over de schepping? En wat raakt jou dan?

 

foto: Always Shooting, flickr.com

Reageren

Reacties

Deel dit verhaal:
Otto Grevink

Geschreven door:

Zoeken:

Populaire berichten

Kaarsjes:
Bekijk meer kaarsjes
Steek zelf een kaarsje aan
Kaars