Een wonderlijk bezoek aan de dokter

'Onze lieve Heer heeft ons geschapen als een worst met een vel. Kent u die uitdrukking?' Ik keek de huisarts verwonderd aan. Ik was bij hem op het spreekuur, omdat ik tijdens het mountainbiken in de Duinen van mijn fiets af op mijn stuur gevallen ben. Dat deed nogal zeer, en gaf een pijn aan mijn been die ik niet kon thuisbrengen. Ik ben ook niet veel gewend. Zo'n sporter ben ik niet...

‘Is uw been blauw geworden? Nee? Jammer, dat ziet er altijd zo indrukwekkend uit.’ Leuk, maar ik was daardoor juist bang dat het dieper in mijn been niet goed zat. Hij onderzocht me even. Niets aan de hand. ‘Het komt allemaal goed’, zei de huisarts geruststellend. Om de een of andere reden klonk de vergelijking van mijn been met een worst niet zo flatteus. Ik begreep daardoor wel beter wat er aan de hand is. Omdat een zwelling in mijn been ruimte zoekt, raakt hij de zenuwen. En het herstel kan wel even duren. Het zij zo. Als er maar niets kapot is.

Verwondering

Ik verwonder me altijd weer over hoe het lichaam werkt. Buiten wat er allemaal in mis kan gaan, kan ons lichaam zich ook op een bijzondere manier herstellen. En klappen opvangen. Volgens mij weten we eigenlijk nog maar heel weinig over hoe ons lichaam precies werkt. Elke keer verrast het ons weer. En hoeven er niet per se pilletjes in of behandelingen op worden losgelaten.

Ons lichaam is geen machine met eventueel kapotte onderdelen die gerepareerd moeten worden. Ons lichaam lééft. Wat bijzonder!
Toch wel anders dan een worst met een vel…

Waar verwonder jij je over?

Verwonder jij je ook wel eens zo over de schepping? En wat raakt jou dan?

 

foto: Always Shooting, flickr.com
2 comments on “Een wonderlijk bezoek aan de dokter
  1. Avatar Mar schreef:

    Over het menselijk lichaam gesproken, ik lees een boek over de werking van hormonen in het lichaam mbt voeding en verbaas me erover hoe dit allemaal in elkaar steekt, hoe meer je te weten komt hoe meer je denkt toch maar bewust zijn en blijven over wat ik in mijn mond stop

  2. Avatar Irma schreef:

    Heel bijzonder geschapen dat lichaam van ons. Alleen net signaaltje ‘pijn’ al, anders had je zomaar doorgefietst met alle gevolgen van dien. Wat een wonderlijke Maker hebben wij, alles zo kien uitgedacht, iets om je altijd weer over te verwonderen!

Deel dit verhaal:
Otto Grevink

Geschreven door:

Thema: Blog
14 september 2016
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief