MENUMENU

Eén woord…

Onze vaste gastblogger Jacobine is het volgen op Facebook en Twitter meer dan waard. Altijd heeft ze iets creatiefs paraat. Eergisteren bijvoorbeeld, vroeg ze iedereen naar zijn of haar ‘woord van de dag’. Prikkelend om over na te denken.

Soms doet één woord wonderen. Door je dag in één woord samen te vatten, kan van alles zomaar op z’n plaats vallen. Soms hoef je ook maar één woord te horen en alles is weer goed: ‘Ja’, ‘sorry’, ‘liefste’… Ik noem maar wat. Ik moet ook denken aan een zin uit één van mijn favoriete gezangen:

“Spreek slechts een woord, een woord met macht, dan krijgt ons leven nieuwe kracht.”

Ik geloof dat dat zo kan gaan met God. Jezus had ook geregeld aan enkel woord genoeg: ‘Kom’, of juist ‘ga’. En wat te denken van: ‘Sta op’ (okee, dat waren er twee).

Ik vind het prachtig hoe één woord je weer nieuwe energie kan geven, je kan optillen, je kan genezen (trouwens, het kan helaas ook andersom). Voor deze zondag willen je vragen welk woord jij nodig hebt om weer verder te kunnen? En van wie wil je het horen? Van jezelf, van de mensen om je heen, van God?

Graag geven we je ook nog een zegen mee, een zegen in één woord, maar met allerlei betekenissen: Shalom*!

*Shalom betekent ‘vrede’. Vrede voor jezelf en met jezelf, voor de wereld om je heen. Vrede die niet alleen ‘afwezigheid van strijd’ betekent, maar aanwezigheid van rust, balans en welbevinden.

Reageren

Reacties

Deel dit verhaal:
MijnKerk.nl

Geschreven door:

Zoeken:

Populaire berichten

Kaarsjes:
Bekijk meer kaarsjes
Steek zelf een kaarsje aan
Kaars