Eén woord…

Onze vaste gastblogger Jacobine is het volgen op Facebook en Twitter meer dan waard. Altijd heeft ze iets creatiefs paraat. Eergisteren bijvoorbeeld, vroeg ze iedereen naar zijn of haar ‘woord van de dag’. Prikkelend om over na te denken.

Soms doet één woord wonderen. Door je dag in één woord samen te vatten, kan van alles zomaar op z’n plaats vallen. Soms hoef je ook maar één woord te horen en alles is weer goed: ‘Ja’, ‘sorry’, ‘liefste’… Ik noem maar wat. Ik moet ook denken aan een zin uit één van mijn favoriete gezangen:

“Spreek slechts een woord, een woord met macht, dan krijgt ons leven nieuwe kracht.”

Ik geloof dat dat zo kan gaan met God. Jezus had ook geregeld aan enkel woord genoeg: ‘Kom’, of juist ‘ga’. En wat te denken van: ‘Sta op’ (okee, dat waren er twee).

Ik vind het prachtig hoe één woord je weer nieuwe energie kan geven, je kan optillen, je kan genezen (trouwens, het kan helaas ook andersom). Voor deze zondag willen je vragen welk woord jij nodig hebt om weer verder te kunnen? En van wie wil je het horen? Van jezelf, van de mensen om je heen, van God?

Graag geven we je ook nog een zegen mee, een zegen in één woord, maar met allerlei betekenissen: Shalom*!

*Shalom betekent ‘vrede’. Vrede voor jezelf en met jezelf, voor de wereld om je heen. Vrede die niet alleen ‘afwezigheid van strijd’ betekent, maar aanwezigheid van rust, balans en welbevinden.

6 comments on “Eén woord…
 1. Avatar Marike schreef:

  Mijn woord is Mama. Als ik dat hoor weet ik dat ik alle reden heb om door te gaan, ongeacht de omstandigheden.

 2. Avatar Marjon schreef:

  Mijn woord is : Godlof. Ouderwets, ik weet het, maar het zegt alles over de gang van alle dag: Dankbaarheid omdat ik weer wakker geworden ben, en dus een nieuwe dag gekregen heb om als Zijn Kind er het beste van te maken; Blijdschap om de ontmoetingen en mooie momenten die er zeker elke dag komen…. maar ook: letterlijk God loven door te zingen, of naar muziek te luisteren op momenten dat het moeilijk is; en daarbij opnieuw dankbaarheid omdat Hij me niet los zal laten, zeker niet op de momenten dat ik zelf even niets in te brengen heb.

 3. Avatar Marina schreef:

  Erkenning. “Je bent goed zoals ze bent” .

 4. Avatar Saskia schreef:

  Liefde. Op de momenten dat je het niet verwacht, ontvang je ineens liefde van iemand omdat diegene ziet dat je wel een knuffel of een paar bemoedigende woorden kunt gebruiken.

 5. Avatar Bram Dijkstra-Geuze schreef:

  Wat een prachtige, hartverwarmende reacties allemaal!

 6. Avatar anne schreef:

  verbinding

1 Pings/Trackbacks for "Eén woord…"
 1. […] to do their #onewordcheckin as #woordvandedag on Twitter, sent me the link of an online church (mijnkerk) who had written a short piece on #woordvandedag. As I clicked on the site, I notice the church is […]

Deel dit verhaal:
Gastblogger

Geschreven door:

Thema: Blog
1 september 2013
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief