Eeuwigheidszondag

Op eeuwigheidszondag staan we stil bij hen die we missen en bij hen die achtergebleven zijn. Wie mis jij? Voor wie steek jij een kaarsje aan?

Jaarlijks vindt er in de kerk aan het einde van het kerkelijk jaar een herdenking plaats aan hen die ons ontvallen zijn. Er wordt stilgestaan bij de mensen die we missen en gebeden voor hen en hun nabestaanden. Ook steekt men in sommige kerken kaarsjes aan. Onze blogger Anja de Jong maakte het volgende gedicht.

Eeuwigheidszondag 2015

We noemen de namen
hardop,
één voor één
in de wetenschap
God vergeet er geen!

Mis jij iemand? Wil je stil staan bij iemand die jij kent die iemand verloren heeft? Steek een kaarsje voor hem/haar aan.