MENUMENU

Eggs Benedict: ultieme Vaderdagverwennerij

Eggs Benedict is hét ontbijt waar je een man blij mee krijgt: gepocheerd ei, flinke plak ham (of gerookte zalm) op een lekker broodje en afgemaakt met een vette Hollandaisesaus. Helemaal zelf gemaakt natuurlijk. Durf jij het aan voor vaderdag?

Eggs Benedictwat heb je nodig

  • 1 beschuitbol (of ander lekker broodje)
  • 2 eieren
  • 1 dikke plak ham (of gerookte zalm)
  • 50 gram koude boter in blokjes
  • 1 1/2 el. azijn
  • kneepje citroensap
  • peper en zout

aan de slag voor vaderdag

  • Breng in een pan(netje) 1 l. water aan de kook met een eetlepel azijn.
  • Rooster het broodje in de broodrooster. Leg er al vast een mooie plak ham of zalm op.
  • Meng vast in een RVS steelpannetje de dooier van 1 ei met ½ el. azijn, peper en zout. Zet het vuur nog niet aan.
  • Zodra het water kookt, zet je het even uit, roert een lichte draaikolk in het water en breekt 1 ei voorzichtig in het oog van de draaikolk. Zo blijft het ei min of meer bij elkaar.  Zet het vuur voorzichtig weer aan en laat het ei nog 3 à 4 minuten zachtjes koken. Haal het er dan met een schuimspaan uit en leg op de ham of zalm, eventueel met nog wat peper en zout.
  • Tot slot: zet het pannetje met de geklopte dooier op een heel zacht vuurtje en klop er de boter door met een garde. Blijf kloppen totdat alle boter is opgenomen en de saus de dikte van mayonaise heeft. Kneepje citroen erdoor voor de smaak en nog wat peper en zout. Schep de saus royaal over het gepocheerde ei.

En?

We zijn benieuwd naar je resultaat…

 

foto Eggs Benedict: Vanessa van Koppen
foto eieren: Flickr

Reageren

Reacties

Deel dit verhaal:

Geschreven door:

Zoeken:

Populaire berichten

Kaarsjes:
Bekijk meer kaarsjes
Steek zelf een kaarsje aan
Kaars