En de winnaar is…….

Presentator Matthijs van Nieuwkerk werd er in zijn DWDD niet echt blij van: de verkiezing van de Bijbel tot het belangrijkste boek, maar schrijver Adriaan van Dis, die bij hem aan tafel zat, kwam tot een positieve conclusie: de Bijbel is een zelfhulpboek.  

Jou

Ik vind dat best een aardige omschrijving. De Bijbel helpt jou om jezelf te helpen; de Bijbel helpt je verder. Inderdaad: in de Bijbel gaat het over God en over Jezus, maar die twee willen en kunnen flink wat voor jou betekenen! In de Bijbel gaat het zeker ook over jou.

Cruciaal

Aan de stemmers werd gevraagd van welk boek zij denken dat het hun wereldbeeld heeft veranderd, of dat het voor hem of haar een cruciale rol speelde. Al die mensen die op de Bijbel hebben gestemd hebben dat ervaren. De Bijbel bepaalt jouw kijk op de wereld en op je zelf.

 

Positief

Concreet: de Bijbel helpt je om dwars door alle narigheid en ellende heen het positieve, het mooie, het goede in de wereld en in jezelf te zien. En dat is ontzettend belangrijk. De Bijbel zet de liefde en de hoop op de kaart. Op de wereldkaart en op de kaart van jouw leven.

 

Het evangelie naar Matteüs

Als je nog geen Bijbel hebt, je kunt één van de belangrijkste boeken uit de Bijbel voor 1 euro kopen via de volgende link:

https://www.bijbelgenootschap.nl/matteusingewonetaal/

 

Deel dit verhaal:
Gastblogger

Geschreven door:

Thema: Blog
22 oktober 2016
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief