Een engel op bezoek

Meestal is Loes goed gemutst, maar er zijn zo van die dagen dat het niet mee zit. Loes is door reuma en hernia’s veel aan huis gebonden en dit brengt veel pijn en beperkingen met zich mee. Vandaag is de pijn Loes de baas, terwijl zij zo graag de pijn de baas wil zijn.

Een grijze zonnige dag

 Het lijkt een gewone dag. Wieger klust en geniet van de zon. Maar ik zie de zon even niet. Ik voel alleen die ellendige wind, de wind die hier altijd waait, dag in dag uit. Onze woonomgeving staat erom bekend en meestal vind ik het wel lekker, de wind door mijn haren, mijn hoofd waait leeg als ik buiten loop. Maar vandaag niet. Vandaag lijkt het grijs en grauw. En dat terwijl de zon volop schijnt. Ik dwing mijzelf tot een stukje lopen en ben blij als ik weer terug ben.

Telefoon

 Dan gaat de telefoon. Even wil ik die gewoon laten overgaan, maar dat gaat toch te ver. Het kan immers belangrijk zijn, want het is onze gewone telefoon die laat horen dat iemand ons wil spreken. Met wat moeite kan ik er een goedemiddag uit krijgen, maar dan hoor ik dat het een van dames van onze gespreksgroep is. Of het gelegen komt dat ze even langs komt. Op slag is mijn boze bui over. Natuurlijk is ze welkom!

 Een engel op bezoek.

 Een uurtje later zitten we aan de thee en dat niet alleen. Op tafel prijkt een prachtig bloemstuk. Een paastaart. Gisteravond was er een open bloemschikavond en helaas kon ik er niet bij zijn. Het gaat niet altijd goed met mij en zo mis ik wel wat. Maar dit is andersom. Ik werd en word gemist. Dat voelt goed en zo is er een keerpunt ontstaan. Mijn bezoekster is niet zomaar een goede kennis, een vriendin, nee, vandaag is ze een engel. Een engel met een boodschap.

De boodschap

 Een engel brengt meestal een boodschap en met het geven van de paastaart was de boodschap: Jij hoort erbij, we missen je!

Dat is een van de mooiste zinnen die een mens kan horen: ik mis je, jij hoort erbij, wij missen je.

Zo wil God dat we leven, dat we omzien naar elkaar, want dan komt het goed.

Ooit…

Heb jij weleens een engel op bezoek gehad?

foto: Loes
One comment on “Een engel op bezoek
  1. Avatar Mar schreef:

    Hallo Loes, wens je het allerbeste, en een fijn gevoel dat je gemist werd, als je niet gemist wordt doet dit pijn maar het is dan zo dat dit niet betekent dat een mens het niet waard is om gemist te worden..het is net dat anderen er geen oog voor hebben..

Deel dit verhaal:
Gastblogger

Geschreven door:

Thema: Blog
29 maart 2017
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief