Ergens voor gaan

Voor het eerst keek ik vorige week met interesse naar judo. Ik had me er nog nooit in verdiept. En nog weet ik er natuurlijk maar weinig van. Maar het fascineerde me enorm.

En wat een verdriet dat het judoka Marhinde Verkerk net niet lukte. En later zag ik een kort interview met Henk Grol. Het raakte me. Wat een inzet. En wat een groot verlangen.
En wat moet het een grote teleurstelling voor hen zijn.

Mijn zus zette dit weekend de wekker en ging haar bed uit voor het zwemmen. Haar aanmoedigen hielp niet voldoende en Ranomi Kromowidjojo was niet zo snel als we hadden gehoopt. Zo jammer!

Geen medaille

Deze sporters hebben zich met ziel en zaligheid gegeven. Ze hebben er zo veel tijd in gestoken. Zo veel voor opzij gezet. Maar het is niet gegaan zoals ze gewild hadden. Hun doel is niet bereikt. Geen medaille.

Bewondering

Ik heb veel bewondering voor deze topsporters. Voor deze bij wie het net niet gelukt is én voor die sporters bij wie het wel lukte hun droom waar te maken. Ergens voor gaan, ergens goed gemotiveerd voor zijn, geeft zo veel energie. En met sporten is die energie natuurlijk mooi meegenomen.

Afleiden

Ik zat wat te dubben hierover. Ik betrapte me op de gedachte dat ik dat ook wel zou willen. Zo’n gedrevenheid voelen. En te gáán voor mijn doel.

Ik geloof dat ik me gemakkelijk laat afleiden. En ik vind al snel dat ik dingen niet kan maken. Want ik heb zo mijn verplichtingen: kinderen, man, werk, vrienden enzovoort.

Ik was dit weekend naar de film Bad Moms…  Die vrouwen renden van hot naar her, deden alles voor iedereen maar het werd ze niet persé in dank afgenomen. Helaas herkende ik dat wel een beetje… Verder overigens een hilarisch en lekker overdreven verhaal!

Herken je dit?

Ik ben heel benieuwd naar hoe jij bent. Herken je iets uit mijn verhaal? Welk doel streef jij na en hoe is jouw inzet? En eventuele teleurstellingen? Hoe ga je daar mee om? En hoe belangrijk is het? En voor wie?

Ik merk al, ik stel te veel vragen. Alleen deze dan:

hoe gedreven ben jij?

 

3 comments on “Ergens voor gaan
  1. Avatar kleeblatt schreef:

    En ja daar ben ik weer het tegendeel, heb nooit het gevoel gehad dat ik iets wilde bereiken, en wat ik nu vreselijk vindt is dat alleen maar winnen en goud telt anders staat er vaak hij of zij had maar zilver of brons, niet alleen in Nederland ook hier waar ik woon. Groetjes van Maria.

  2. Avatar Mar schreef:

    Tis maar net hoeveel belang je er aan hecht, als je echt wil, zal het vast lukken!
    Maar dan moet er weer iets anders voor wijken, ik heb een aantal jaren gelden nog een studie gedaan en kostte heel wat inspanning. Zou best nog iets willen leren, maar weet welke inzet het kost..vooral als je perfectionistisch bent als ik..

Deel dit verhaal:
Gastblogger

Geschreven door:

Thema: Blog
15 augustus 2016
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief