DIY met Kliederkerk: Ervaar het donker zoals in het scheppingsverhaal

Het scheppingsverhaal uit de Bijbel laat zien dat deze wereld en mensen niet zomaar bestaan, maar dat God achter het bestaan van deze wereld zit en ervoor zorgt. Kliederkerk Nederland heeft deze leuke activiteit bij het scheppingsverhaal bedacht.

Doe een blinddoek om en maak een tekening (in kleur) van jezelf of van je lievelingsdier.

Vragen ter overdenking:
1. Vond jij het moeilijk iets te maken in het donker?
2. Wat zouden we allemaal niet kunnen als God geen licht had gemaakt?

Bijbeltekst, Genesis 1:1- 5:
1 In het begin maakte God de hemel en de aarde. 2 De aarde was leeg en verlaten. Overal was water en alles was donker. En er waaide een hevige wind over het water. 3 Toen zei God: ‘Er moet licht komen.’ En er kwam licht. 4 God zag hoe mooi het licht was. Hij scheidde het licht en het donker. 5 Het licht noemde hij ´dag´ en het donker noemde hij ´nacht´. Toen werd het avond en het werd ochtend. Dat was de eerste dag.

Deze blog werd je aangeboden door Kliederkerk Nederland. Kliederkerk is een vorm van kerk-zijn waarin jong en oud samen op een creatieve manier de betekenis van Bijbelverhalen ontdekken. Een kliederkerk duurt gemiddeld twee uur en bestaat uit drie delen: samen ontdekken, samen vieren en samen eten. Zoek hier een Kliederkerk bij jou in de buurt

One comment on “DIY met Kliederkerk: Ervaar het donker zoals in het scheppingsverhaal
  1. Avatar Gistelinck Edward schreef:

Soms kan je het donker aanvaarden zoals in het Scheppingsverhaal; maar dat m’n dochter Elodie van 19,5 jaren jong zelfmoord pleegde zal ik nooit aanvaarden…….