Even één dag een andere naam: Sara

Het feest met familie en vrienden is een maandje geleden al geweest. Gecombineerd met een aantal andere verjaardagen en lustra in ons gezin. Daarom hoop ik vandaag op niet al te veel poespas. Hoewel het wel bijzonder schijnt te zijn als je 50 wordt.

Vandaag mag ik, volgens de traditie, even Sara heten. Eigenlijk vind ik het wel een eretitel. Want Sara betekent “vorstin” of “voorname vrouw”. Dat was ze natuurlijk ook, als vrouw van onze aartsvader Abraham. De patriarch van zowel het jodendom als het christendom als de Islam. Daar wil ik best mee geassocieerd worden.

Ik heb ook veel respect voor haar. Een bijzondere vrouw. Abraham was haar 10 jaar oudere halfbroer en die volgde ze trouw. Ook toen hij op reis ging omdat God dat tegen hem had gezegd. Ook toen hij een kind verwekte bij haar Egyptische slavin, omdat Sara zelf geen kinderen kon krijgen. Misschien was het in die tijd wel gebruikelijker, maar je moet toch wel heel veel van je man houden, wil je daarin meegaan.

En als je dan zelf tegen de 90 loopt, komt er iemand langs die je vertelt dat je nog een zoon zult krijgen. Ik zou ook in de lach schieten! Misschien wel meer dan dat. Alle respect voor deze aartsmoeder en een eer om vandaag naar haar vernoemd te mogen worden.

Ik moet er niet aan denken dat er, net als bij Sara, bij mij iemand langs zou komen om te vertellen dat er nog een kind op komst is. Maar verder heb ik niet zoveel met leeftijden. 50 is een mooi rond getal, maar het zegt niet zoveel over mij. Ja, dat ik bepaalde fases in het leven voorbij ben, maar dat er ook nog hele mooie dingen kunnen komen.

Vandaag hoop ik te genieten van een mooie dag en de enige Sara die in onze tuin komt, is één van onze jonge katten met deze mooie naam.

Deel dit verhaal:
Marleen Samplonius-Ottens

Geschreven door:

Thema: Blog
17 augustus 2019
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief