MENUMENU

Family time

Moeder zijn, daar heb ik altijd van gedroomd. Inmiddels geniet ik al bijna 8 maanden intens van ons kleine wondertje. 
Alleen is de sfeer de laatste tijd niet bepaald gezellig thuis. Dit is toch niet helemaal wat ik me er van voorgesteld heb. Hoe een weegschaal inzicht brengt en wat dit je oplevert lees je in deze blog van onze nieuwe blogster Lieke:

1+1 = 3

Ik deel  een klein gedeelte van mijn zorgen met een moeder met meer ervaring. Stiekem schaam ik me er voor en denk ik dat ik vast iets niet goed doe. Zij komt met een mooi voorbeeld: de weegschaal. Die is namelijk uit balans na de geboorte van Max. Eerst waren Steven en ik alleen partners, nu zijn we ook ouders. Als ik eerlijk ben gaat de zorg voor mijn zoontje regelmatig voor mijn man. Daar komen ook nog de nodige gebroken nachten bij. Plus een rijk gevulde agenda met (sociale) afspraken.

Balans

Als ik dit bij elkaar optel realiseer ik me dat we vooral druk zijn met de zorg voor ons zoontje. Een prachtige taak waar we allebei van genieten, maar die ook intensief is. Daarnaast investeren we in onze omgeving. Maar waar is de tijd voor elkaar als partners en de tijd voor elkaar als gezin? Die is er te weinig. Als die er dan wel is zijn we vaak moe.

Durf te kiezen!

Ik besluit deze ontdekking met mijn man te bespreken . Met elkaar komen we tot de conclusie dat het tijd wordt voor meer balans in onze agenda. Minder sociale afspraken en meer tijd voor elkaar. Een nieuw begrip wordt geboren in onze agenda: ‘Family Time’.

Genieten

Een dag later passen we het direct toe. We vertrekken met z’n drietjes naar het bos. Terwijl Max in de draagdoek heerlijk slaapt, hebben wij tijd voor een goed gesprek en komen we tot rust in de natuur. We genieten en spreken af dat we in het vervolg ‘family time’ afspraken inplannen en vaker ‘nee’ zeggen tegen andere afspraken.
Ik ben benieuwd, is dit herkenbaar? Hoe vinden jullie als ouder(s)  balans in de zorg voor je kind en je partner?

Een reactie op “Family time
 1. Loes schreef:

  In 1977 werd mijn oudste kind geboren. En of we uit balans waren. Misschien op een andere manier. Ik moest stoppen met werken, zo ging dat toen en mijn sociale leven stond opnzijn kop. Oppas regelen. Dat kostte gekd en we waren al van twee naar inkomen gegaan. Gelukkig ontdekten ook wij de familytime. Op zondag eens niet naar de kerk, maar ook naar het bos, strand of een dierentuin. We ontdekten elkaar op een andere manier. Als ouders en inderdaad ging bij mij ook mijn dochter boven alles. Een nacht in een hotel na een feest herinnervik me nog goed. Eerst waren mjn gedachten bij llse, maar toen ik dat los kon laten, toen volgde er een prachtige nacht samen die nergens door verstoord werd.
  Blijf de familytime erin houden, het is xo belangrijk en de balans komt dan wel weer terug.

Deel dit verhaal:
Marleen Samplonius-Ottens

Geschreven door:

Thema: Blog
14 december 2016
Kaarsjes:
 •  

  De ontheemde mens.

  Zembla. Een nieuw begin? Terwijl ik een kaarsje ontsteek. In gedachten en gebed denk ik aan hen die uit hun huis gezet zijn.Oud en Jong. Leg het neer in uw hand.Heer wees met hen die een moeilijke weg gaan vol onzekerheid in hun bestaan. Heer vraag u om kracht om moed en vertrouwen. U heeft uw Woord aan ons gegeven. Heer ontferm u over hen en allen om hen heen wees hen en ons nabij. Amen.
 •  

  Mijn moeder

  Dat ze Liesbeth Hofman en alle moslims aan de varkens voeren.
 •  

  een opa

  dat hij zijn kleinkind weer mag zien en niet alleen van een afstandje
Bekijk meer kaarsjes
Steek zelf een kaarsje aan
Kaars