Filmtip: Interstellar

De film Interstellar is indrukwekkend. Een aanrader wat mij betreft.

Een gedachte die mij bij bleef na het kijken van deze film is dat de wereld zo veel méér en vooral ook ánders kan zijn dan ik denk. Dan ik bedenken kan.

Over Interstellar (2014)

geregisseerd door Christopher Nolan
met Matthew McConaughey, Jessica Chastain en Anne Hathaway
muziek van Hans Zimmer

In de toekomst zijn regeringen en economieën over de hele wereld ingestort. Voedsel is schaars, NASA bestaat niet meer en in de 20e eeuw is het allemala veroorzaakt. Wanneer een mysterieus wormgat in de ruimtetijd opengaat is het aan een groep overblijvende onderzoekers van NASA om op verkenning te gaan en de mensheid hoop te bieden. Matthew McConaughey speelt ex-piloot Cooper, die nu als boer door het leven gaat. Hij laat zijn familie en een ten onder gaande Aarde achter om de expeditie te leiden ver buiten ons melkwegstelsel.

Dimensies en tijd: onbegrijpelijk

In Interstellar gaat het over grootse onbegrijpelijke zaken als dimensies en tijd. Ten minste ik ervaar ze zo. Het lijkt daarmee soms een ver van je bed show en surrealistisch. Maar als je wil kun je dat onbegrijpelijke ook toepassen op kleiner zaken dichterbij huis.
Een altijd sprekend voorbeeld is het groeien van een plantje. Het pitje dat we in het voorjaar zaaiden en dat nu een immens grote zonnebloem is. Wonderlijk toch.
Of een iets flitsender moderner beeld: internet. Snap jij het? Dat jij een berichtje schrijft en een foto maakt en dat je zus dat enkele seconden later kan lezen en zien? Terwijl ze kilometers weg is? Bizar toch eigenlijk?

Nog een keer kijken

Interstellar deed mij beseffen dat ik de wereld en het leven maar een klein beetje ken en snap. Ik was onder de indruk van de film en ik wil hem zeker nog wel een keer kijken.

 

Deel dit verhaal:
Gastblogger

Geschreven door:

Thema: Blog
17 augustus 2017
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief