MENUMENU

Fire and rain

Het leven is als het weer in Maart. Het ene moment schijnt de zon volop, het volgende moment is het koud, donker en nat. Ik heb het allemaal meegemaakt, zingt James Taylor. I've seen fire and I've seen rain. Hij verlangt naar een vriend die met hem meeloopt in goede en in slechte tijden.

Maartse buien

“Maartse buien” geeft de weerman aan. En het klopt. Ik fiets in een vrolijk zonnetje naar de markt, op de weg terug word ik getroffen door een venijnige hagelbui. “Au!”

Het kan vriezen en het kan dooien. Zo is het leven. Het ene moment schijnt de zon volop. Heerlijk, het leven lacht je toe met liefde en geluk. Het volgende moment krijg je een vervelend bericht, je baan staat op de tocht, je krijgt te maken met een slopende ziekte, je verliest een dierbare.

Fire and rain

“I’ve seen fire and I’ve seen rain” zingt James Taylor, een lied uit 1970.
Het leven kent hoogtepunten en dieptepunten. James Taylor kent liefde en succes, maar ook verdriet, verlies en depressies.

 

I’ve seen sunny days that I thought would never end
I’ve seen lonely times when I could not find a friend

But I always thought that I’d see you again

Een vriend

In zijn woelige leven vol pieken en dalen is James Taylor op zoek naar een vriend(in). Iemand die met hem meeloopt, door het vuur en door de regen. Zou Jezus dat voor hem kunnen zijn?
“Won’t you look down upon me Jesus” , vraagt James in zijn lied.  “Kijk je mee, Jezus, ben je erbij wanneer ik met tegenwind te maken krijg?” Voor James Taylor blijft deze vraag open…

Bijbel

In de Bijbel staat ook een songtekst over ‘Fire and rain’. In de Psalmen wordt gezongen over groene heuvels en donkere dalen. Het gaat over een vriend, die trouw blijft, in weer en wind.

De Heer is mijn Herder.
Hij leidt me naar groen gras en fris water.
Ik ben niet bang, ook al is het donker om mij heen.
De Heer is bij me.
Hij geeft me moed.
(vrij naar Psalm 23)

Zo’n vriend die meeloopt in zon en in regen. Zo’n vriend wens ik iedereen van harte toe.

foto: Ruth Jellema
Deel dit verhaal:
Auteur van de week

Geschreven door:

Thema: Blog
4 maart 2016
Kaarsjes:
 •  

  De zoon van m'n vriendin die weer terecht is

  God zij dank, hij is terecht!
 •  

  M'n vriendin en haar gezin

  Haar 17-jarige zoon is sinds 12 februari vermist. God, maak dat hij snel een teken van leven geeft. Maak dat hij geen verkeerde mensen tegenkomt en zelf geen verkeerde keuzes maakt. Wees met hem en bescherm hem alstublieft. En wees met zijn ouders en broer en alle anderen die zich zorgen maken.
 •  

  Mijn dochter

  Mijn dochter is zich gaan verdiepen in de Koran. Ze heeft een Marokkaanse vriend. Niet hij zet haar daar toe aan, maar zelf wil ze de mogelijkheden ontdekken. Ze heeft de hele Koran al doorgelezen en is nu aan de Bijbel begonnen. Ik kan het alleen maar toejuichen. Voor ons gezin zal het nog wel eens lastig zijn, maar ik begrijp haar en geniet van onze gesprekken. Ik wil voor ons gezin bidden.
Bekijk meer kaarsjes
Steek zelf een kaarsje aan
Kaars