MENUMENU

Winnende foto ‘Eenvoud’

Het thema 'Eenvoud' werd ingebracht door Didi Ilmer. Welke van de drie foto's sprak jullie het meest aan? Foto 1 en 2 kregen evenveel stemmen, foto 3 slechts één minder. Daarom krijgen ze alledrie een winnaarsplaats.

Drie foto’s, eenvoudig van beeld, maakten indruk. Misschien juist door die eenvoud. Daarom plaatsen we ze samen. Een rietstengel, wat paardenhaar, een bloemknop. Stillevens. Stil leven. Het leven verstilt. De reactie van Sabien Bolsius op dit fraaie stil-leven: ‘De wind, een streling van de Hemelse Vader.’

Ik maakte er het volgende gedicht bij.

EENVOUD

Ik zie de eenvoud
in één enkele rietstengel
méér dan in honderd bij elkaar.

Ik zie de eenvoud
eerder in wat paardenhaar
gevangen aan een draad.
dan bij het dier daar in de wei.

Ik zie de eenvoud van de bloem
aan een zachte stengel
vooral in een ontluikend blad.

Ik zie de eenvoud van natuur
in een stukje van het geheel,
in die ene tak of blad
zie ik ongelooflijk veel.

Echte eenvoud is bescheiden,
het klatert niet in goud
het is er in stilte
aanwezig, in alle eenvoud.

 

Deel dit verhaal:
Auteur van de week

Geschreven door:

Thema: Blog
1 november 2014
Kaarsjes:
 •  

  De zoon van m'n vriendin die weer terecht is

  God zij dank, hij is terecht!
 •  

  M'n vriendin en haar gezin

  Haar 17-jarige zoon is sinds 12 februari vermist. God, maak dat hij snel een teken van leven geeft. Maak dat hij geen verkeerde mensen tegenkomt en zelf geen verkeerde keuzes maakt. Wees met hem en bescherm hem alstublieft. En wees met zijn ouders en broer en alle anderen die zich zorgen maken.
 •  

  Mijn dochter

  Mijn dochter is zich gaan verdiepen in de Koran. Ze heeft een Marokkaanse vriend. Niet hij zet haar daar toe aan, maar zelf wil ze de mogelijkheden ontdekken. Ze heeft de hele Koran al doorgelezen en is nu aan de Bijbel begonnen. Ik kan het alleen maar toejuichen. Voor ons gezin zal het nog wel eens lastig zijn, maar ik begrijp haar en geniet van onze gesprekken. Ik wil voor ons gezin bidden.
Bekijk meer kaarsjes
Steek zelf een kaarsje aan
Kaars