Frustratie: ik ben er kapot van

Omgaan met frustratie. Hoe doe je dat? Jezus gooide de boel op zijn kop. Waarom? Ontdek het in deze Throwback Thursday blog.

“Hij […] joeg ze allemaal de tempel uit, met hun schapen en runderen. Hij smeet het geld van de wisselaars op de grond, gooide hun tafels omver…” (Uit: Johannes 2:13-22)

Ik ben er kapot van

In de Bijbel staat op een gegeven moment een verhaal waarin Jezus een soort markt op het tempelplein in Jeruzalem zo ongeveer aan gort slaat. Ik weet niet wat dat zegt over mijzelf: maar ik vind dat cool. Niet dat ik zelf nou ook wel eens iets kort en klein zou willen slaan, maar meer dat Jezus blijkbaar ook wel eens gefrustreerd raakte. Zozeer dat hij nog maar één uitweg ziet.

Hoe herkenbaar… Maar het grote verschil tussen mij en Jezus, is dat het Jezus blijkbaar niet is te doen om zijn frustratie te koelen. De boel slopen is niet het doel. Maar wel wil hij blijkbaar duidelijk en helder laten zien: ‘Ik ben er kapot van.’

Alles maak ik nieuw

Frustratie ontstaat daar waar jouw eigen hoop en verwachting botsen met de werkelijkheid. Soms doet dat zeer. Soms zijn er brokken. En vliegen ze je om de oren. Maar soms ook veer je weer terug. Soms is de werkelijkheid een spiegel en zie je de dingen anders. En soms is er iets meer rigoureus voor nodig. De God waar ik in geloof zegt in het laatste stukje van de Bijbel: “Alles maak ik nieuw!”

Dat is eigenlijk wat ik wil als ik gefrustreerd raak: het (op)nieuw doen. Leren van de fouten die je hebt gemaakt, loslaten wat je opvreet en voortbouwen op wat goed was. Dat lukt niet altijd en dat kan niet altijd. Maar ik ben ervan overtuigd – dat wanneer je begint – dat je zult zien: alles wordt nieuw.

Beeld: Deviantart

Reageren

Reacties

Deel dit verhaal:

Geschreven door:

Zoeken:

Populaire berichten

Kaarsjes:
 •  

  Ouders, dochter, en naasten

  Voor de ouders die te horen hebben gekregen dat hun dochter definitief het contact heeft verbroken zonder dat ze weten waarom. Voor de dochter die het contact heeft verbroken zonder dat het voor haarzelf ook allemaal duidelijk lijkt te zijn. En voor grootouder(s), broers, zussen en andere naasten. En voor de hulpverlening. Wees hen nabij en geef hen wat ze nodig hebben, God.
 •  

  Lein en leny

  Voor kracht en sterkte
 •  

  Lenie

  Dat er eindelijk rust in haar leven komt. En dat alle mankementen opgelost worden.
Bekijk meer kaarsjes
Steek zelf een kaarsje aan
Kaars