Stil is het hier niet…

Op één van mijn eerste werkdagen ga ik op bezoek bij een ouder echtpaar, een dorp verderop. Het is rond half negen 's morgens als ik over de rivierdijk fiets die hier als een eeuwigdurend oriëntatiepunt zich door het landschap slingert.

2013-08-14 foto blog Jacobine resized

De zon laat zich al goed voelen, maar de vogels fluiten nog, af en toe hoor ik een eend of een kikker. De schapen op de rivierdijk gaan zwijgend voor de fietser opzij, om even later met zacht geblaat zich bij een soortgenoot te voegen. Op de rivier zie ik een paar binnenvaartschepen, de één op weg naar Rotterdam, de ander er juist vandaan komend. Aan de andere kant, landinwaarts, is een boer aan het werk op zijn land. Het geronk van de landbouwmachines is vanuit de verte hoorbaar.

Mijn hoofd is vol van alle indrukken. Stil is het hier niet, denk ik, in tegenstelling tot wat je misschien zou verwachten. Maar het geluid is anders dan in de stad – ik probeer te bedenken wat het verschil is. Ik luister, en luister, luister naar de stad in mijn hoofd en naar de rivier en de dijk en de polders om mij heen. Het is niet zozeer harder of zachter denk ik, of verder of dichter, maar anders, misschien – misschien meer van onderweg zijn en nog aan moeten komen en van zijn waar je moet zijn en al flink aan het werk. Ik ben niet de enige die hier aan het werk is, bedenk ik. De schipper, de boer, en ik op mijn fiets – onderweg nog en toch ook aangekomen.  (JSdJ)

 

4 comments on “Stil is het hier niet…
 1. Avatar martina schreef:

  wanneer er een engeltje op mijn schouder zat???Wel——–eigenlijk mijn hele 68 jarige leven al! anders had ik beslist het onderspit gedolven!! (sommige mensen hebben ALLES tegen Of een magneet aan hun achterste die rotzooi aan lijkt te trekken,en het houdt nooit op!Wat dat betreft hoop ik dat mijn engel een tweeling is!!

  • Avatar Fred Omvlee schreef:

   Je bent een bofkont, Martina. Of misschien wel een optimist die gewoon overal positief tegen aan kijkt. In ieder geval wens ik je nog veel engeltjes toe! (Fred)

 2. Avatar Conny Hoogendoorn schreef:

  Prachtig zoals je de sfeer weet te treffen. Ik zag het voor me. Beslist niet eenvoudig, wondermooi gelukt!

Deel dit verhaal:
Gastblogger

Geschreven door:

Thema: Blog
14 augustus 2013
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief