MENUMENU

Gebeden voor Abdelhak Nouri

Eerlijk gezegd ben ik niet zo’n sporter. In mijn studententijd heb ik een tijdje aan zaalvoetbal gedaan, totdat ik mijn enkelbanden scheurde. Wel volg ik het sportnieuws met een schuin oog. Wat schrok ik toen ik hoorde over de jonge talentvolle Abdelhak Nouri.

Deze Ajaxiet is zo bijzonder dat hij op alle lijstjes voorkomt van topclubs, zo vertelde Barbara Barend gisteren in de talkshow Jinek. Zij was net als heel veel anderen zichtbaar getroffen door de ernstige berichten rondom de gezondheid van deze veelbelovende speler.

Ernstig hersenletsel
In een oefenduel tegen het Duitse team Werder Bremen in Oostenrijk stortte hij in als gevolg van hartritmestoornissen. Hij werd gereanimeerd en overleefde. Sinds een etmaal weten wij dat zijn hersenen ernstig beschadigd zijn. Toch blijft de familie bidden voor herstel en deed een oproep ook aan anderen dit te doen.

Liever doelpunten
Het greep me aan, deze oproep, omdat er zoveel vertrouwen uitspreekt dat het leven in Gods hand is en dat je tot op het laatst mag blijven bidden om leven. De broer van Abdelhak verwoordt het in een interview zo: “Het geloof leert ons ook te accepteren en we bidden voor zijn herstel. Daar houden wij ons nu aan vast. We geloven sowieso dat dit leven tijdelijk is en dat het eeuwige hierna komt maar ja, iedereen had hem eerst nog doelpunten willen zien maken.”

Blijven bidden
De oproep van de familie om te blijven bidden deelde ik op de communitypagina van MijnKerk.nl op facebook. Er zijn veel hartverwarmende tekenen van meeleven op het bericht gekomen. Daarnaast is het bericht 22 keer gedeeld. Daarom heb ik Ajax gebeld en gevraagd of zij onze reacties willen doorgeven aan de familie. Dat zullen ze zeker doen, beloofden zij mij. De mail die ik aan de familie schreef, sloot ik af met deze woorden: Moge deze gebeden u kracht geven en troosten. Wij dragen ze op en geven ze over in de handen van God, van Allah. Moge Hij u allen dragen deze zware tijden door.

Deel dit verhaal:
Auteur van de week

Geschreven door:

Thema: Blog
14 juli 2017
Kaarsjes:
 •  

  Dennis Everon

  Dat Dennis op God z'n weg terug mag komen en daar voorgoed mag blijven, dat alles wat hem tegenhoudt, alle ketenen voorgoed gebroken mogen worden. Dat zijn ogen voor goed open mogen gaan. In Jezus naam! Amen! 💖
 •  

  Mia

  Dat de financiële oorlog die onder de kinderen heerst mijn mama en papa mag bevrijden in hun ziel Dat dit écht mag eindigen in een vredesplan Dit is zo’n grote vete al al die jaren hij op iedereen zeer zwaar weegt Dat die kinderen verlichting in hun geest mogen ontvangen , samen met de bewindvoeder & de vrederechter DankJe dat ik hiervoor een kaarsje mag - kan aansteken
 •  

  De slachtoffers van de aanslag in Utrecht

  Dat de gewonden mogen genezen en de overleden slachtoffers mogen rusten in vrede. Dat zo'n zinloze daad nooit meer mag gebeuren in Nederland en nergens ter wereld!
Bekijk meer kaarsjes
Steek zelf een kaarsje aan
Kaars