De geboorte Top 5

De hoofdredacteur gaf me suggesties voor een aantal thema’s om een muziek top 5 bij samen te stellen, zoals een top 5 over examenstress, verliefdheid, vakantie en... bevalling! Zeker in de maand dat we Dé geboorte vieren, leek mij een 'Zwangerschaps- en Bevalling top 5' een mooie uitdaging.

Ga er maar aan staan: een rechtgeaarde homo moet zich inleven in een zwangere vrouw en 5 liedjes uitzoeken die met de bevalling te maken hebben.

Ik stel me voor dat ik heel vaak met mijn hand over mijn buik zou wrijven, staande in het late middag zonlicht, in silhouette, zodat mijn buik mooi te zien zou zijn, zachte belletjes op de achtergrond, wapperende vitrage:

Dan opeens ontsluiting, vliezen die breken, vreselijke krampen en een vroedvrouw die mij toeroept:

De ergste uren van mijn leven breken aan, ik verwens mijn man en ik dreig, als ik hier levend uitkom, het klooster in te gaan:

Maar dan is daar opeens het wonder, op mijn buik, alles ben ik vergeten, tranen, de kleine kijkt me haast verwijtend aan: poeh poeh, wat een reis:

Tot zover gaat mijn inlevingsvermogen, ik wens alle aanstaande moeders een prachtig avontuur toe. Voor de vaders ook natuurlijk. Maak er een heerlijke kerst van. Met liefde!

Foto: John Britt
One comment on “De geboorte Top 5
  1. Avatar Marina schreef:

    Het is hard werken maar de ergste uren van mijn leven waren het niet gelukkig….

Deel dit verhaal:
Gastblogger

Geschreven door:

Thema: Blog
22 december 2015
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief