MENUMENU

De geboorte Top 5

De hoofdredacteur gaf me suggesties voor een aantal thema’s om een muziek top 5 bij samen te stellen, zoals een top 5 over examenstress, verliefdheid, vakantie en... bevalling! Zeker in de maand dat we Dé geboorte vieren, leek mij een 'Zwangerschaps- en Bevalling top 5' een mooie uitdaging.

Ga er maar aan staan: een rechtgeaarde homo moet zich inleven in een zwangere vrouw en 5 liedjes uitzoeken die met de bevalling te maken hebben.

Ik stel me voor dat ik heel vaak met mijn hand over mijn buik zou wrijven, staande in het late middag zonlicht, in silhouette, zodat mijn buik mooi te zien zou zijn, zachte belletjes op de achtergrond, wapperende vitrage:

Dan opeens ontsluiting, vliezen die breken, vreselijke krampen en een vroedvrouw die mij toeroept:

De ergste uren van mijn leven breken aan, ik verwens mijn man en ik dreig, als ik hier levend uitkom, het klooster in te gaan:

Maar dan is daar opeens het wonder, op mijn buik, alles ben ik vergeten, tranen, de kleine kijkt me haast verwijtend aan: poeh poeh, wat een reis:

Tot zover gaat mijn inlevingsvermogen, ik wens alle aanstaande moeders een prachtig avontuur toe. Voor de vaders ook natuurlijk. Maak er een heerlijke kerst van. Met liefde!

Foto: John Britt
Een reactie op “De geboorte Top 5
 1. Marina schreef:

  Het is hard werken maar de ergste uren van mijn leven waren het niet gelukkig….

Deel dit verhaal:
Auteur van de week

Geschreven door:

Thema: Blog
22 december 2015
Kaarsjes:
 •  

  De zoon van m'n vriendin die weer terecht is

  God zij dank, hij is terecht!
 •  

  M'n vriendin en haar gezin

  Haar 17-jarige zoon is sinds 12 februari vermist. God, maak dat hij snel een teken van leven geeft. Maak dat hij geen verkeerde mensen tegenkomt en zelf geen verkeerde keuzes maakt. Wees met hem en bescherm hem alstublieft. En wees met zijn ouders en broer en alle anderen die zich zorgen maken.
 •  

  Mijn dochter

  Mijn dochter is zich gaan verdiepen in de Koran. Ze heeft een Marokkaanse vriend. Niet hij zet haar daar toe aan, maar zelf wil ze de mogelijkheden ontdekken. Ze heeft de hele Koran al doorgelezen en is nu aan de Bijbel begonnen. Ik kan het alleen maar toejuichen. Voor ons gezin zal het nog wel eens lastig zijn, maar ik begrijp haar en geniet van onze gesprekken. Ik wil voor ons gezin bidden.
Bekijk meer kaarsjes
Steek zelf een kaarsje aan
Kaars