Geen idee hoe dat zit

Ik geloof niet

Met felle ogen kijkt hij mij aan: “Weet je wat jij doet. Je gelooft in een God die niet bestaat. Kijk je wel eens naar de colleges van Robert Dijkgraaf. Moet je doen! Echt. Dan zul je ontdekken dat God onmogelijk kan bestaan……”

Ik geloof wel

Als haar man is uitgesproken, zegt zijn vrouw, die in de andere hoek van de leren bank zit :  “Ik ben het niet met je eens. Vraag me niet hoe het kan, maar ik geloof in God. En ik geloof in de hemel. Ik kan niet anders”.

Ik geloof ook

Eindeloos veel vragen en eindeloos veel twijfels. Ik heb ze ook gehad. Verreweg het grootste deel van mijn leven. Maar ergens onderweg is de twijfel in rook opgegaan. Dat geldt niet voor de vragen. De vragen die ik eerder aan God en over God had, heb ik nog steeds. Maar de vragen bepalen niet meer de kracht van mijn geloof, beter gezegd: het gebrek aan geloof.

Vertrouwen

Ergens onderweg is er vertrouwen ontstaan. Vertrouwen dat er een God is. Een God bij wie jij en ik altijd veilig zijn. Een God die een prachtig plan heeft met mens en wereld. Die alles gaat veranderen, mooier gaat maken.

Geen idee

Als je me vraagt, waar is God dan en waarom maakt Hij het leven van mensen nu al niet mooier, dan antwoord ik: Geen idee. Ik weet het echt niet. Maar ik geloof het……….ik vertrouw op Hem. Ik kan niet anders.

 

Deel dit verhaal:
Gastblogger

Geschreven door:

Thema: Blog
1 juli 2017
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief