Gefeliciteerd met je moederdag

Lieve moeder,

Gefeliciteerd met je Moederdag.
Mijn moeder is in de hemel
Ik stuur jou een kaart
Ik ga maandag op vakantie

Vincent

Vincent is ongeveer 15 minuten bezig geweest om zorgvuldig een kaart uit te zoeken. Met een kaart met hartjes komt hij bij mijn bureau staan. Hij pakt een pen uit mijn pennenbakje, terwijl hij mompelt dat ik nu toch echt eens mijn kamer op moet ruimen. Ik pak de pen aan en daarna zegt hij: ‘Voor jouw moeder.’ Dan dicteert hij bovenstaande tekst.

Met een brok in mijn keel schrijf ik de tekst op de kaart en beloof de kaart dit weekend aan mijn moeder te geven. Vincent raakt me en dat is niet alleen omdat hij zijn eigen moeder mist. Vincent raakt me omdat hij precies dat van een moeder laat zien wat ik iedereen zo zou gunnen. Met deze kaart toont hij iets dat veel groter is dan alleen de liefde voor zijn moeder. Hij heeft het over onvoorwaardelijke moederliefde. Die liefde die hij ervaren heeft maar ook die liefde die hij zo mist. Die liefde die veel meer mensen moeten missen omdat hun moeder is overleden of omdat hun moeder er niet (altijd) voor hen kan of kon zijn. 

Moederdag heeft voor veel mensen een dubbele betekenis. Verdriet en blijdschap komen elkaar tegen in deze dag. Verdriet en blijdschap eigenlijk precies zoals Vincent het zegt. Ik ben niet blij dat mijn moeder er niet meer is maar ik weet dat er nog heel veel moeders op deze wereld zijn die een bedankje verdienen. Dit weekend is mijn moeder de gelukkige! Ik geef haar zondag met een grote glimlach de kaart van Vincent.

Wat raakt jou als je aan Moederdag denkt?

 

moederdag

3 comments on “Gefeliciteerd met je moederdag
 1. Avatar Mar schreef:

  Ik ben bang dat er een moederdag gaat komen dat mijn moeder niet meer eens weet dat ze moeder is..

  • Avatar Loes Hogeweg schreef:

   Moederdag roept bij mij mooie herinneringen op. Allemaal naar het ouderlijk huis. Die keer en met Nieuwjaarsdag zagen wij als broers en zussen elkaar. Met het overlijden van mijn moeder is de band weg.
   Moederdag met mijn kinderen? Dat is te commercieel, daar doen we niet aan. Gelukkig wel thuis met hun kleine kinderen en misschien als ik oud word komen ze met een bloemetje. Wie weet. Gelukkig is de relatie verder wel goed en dat vind ik het belangrijkste.

 2. Avatar Annette schreef:

  Moeder (95) vindt Moederdag commercieel, maar ik denk dat ze morgen wel wat aandacht verwacht. Zelf heb ik geen kinderen en dat maakt Moederdag ook wat beladen…

Deel dit verhaal:
Gastblogger

Geschreven door:

Thema: Blog
7 mei 2016
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief