Geloofsopvoeding is best pittig (+ video)

Een koers bepalen als het gaat om geloofsopvoeding: Ik vind het moeilijk! Wel of niet bidden voor het eten, wel of geen gesprekken voeren over het geloof en wat als ze dat niet wíllen?! Wel of niet naar de kerk gaan. In dit filmpje deel ik mijn dilemma’s met jou. 

Ons bonus gezin bestaat uit mij en Reinier en mijn en zijn kinderen. Ik heb mijn kinderen grootgebracht met het geloof. Ook mijn ex is christelijk. En dan hebben Rein en zijn ex hun kinderen opgevoed zonder geloof of kerk, maar natuurlijk met een heleboel belangrijke waarden. Uiteraard heeft alles invloed op elkaar. De moeder van de kinderen heeft haar bedenkingen bij het geloof. De vader van mijn jongens heeft vooral een intellectuele en filosofische benadering. “Niemand kan bewijzen dat God niet bestaat”. Met hem leren ze argumenteren. En ik ben weer meer van de beleving, van het ervaren. Kinderen zijn natuurlijk heel loyaal naar beide ouders. Kun je je vóórstellen hoe ingewikkeld het is in ons gezin! Ik vind het best spannend om het gesprek aan te gaan. 

Mooi moment

Wat we nu doen is een kaars aansteken voor het eten voor iemand. Bijvoorbeeld iemand die ziek is of een steuntje in de rug kan gebruiken. De ouderen voelen zich er wat ongemakkelijk bij. Hoewel we laatst werden verrast, juist toen wij, Reinier en ik, even weg liepen, hoorden we dat zijn dochter een kaarsje aanstak voor haar vriendin die erg ziek is, met oma samen. Het was een mooi moment, maar je snapt, we struggelen ook voort!

Hoe pak jij dat nou aan? Het komt natuurlijk vaker voor dat er verschillen zijn binnen één gezin. Ik hoor echt graag jullie reacties en ik antwoord altijd!

Deel dit verhaal:
Rebecca Schoon

Geschreven door:

Thema: Blog
25 april 2019
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief