Het geluk van Paul Witteman

Wie kent hem niet. Televisiepersoonlijkheid Paul Witteman. Sterk debater, rationele instelling, beslist geen gevoelsmens. Tenminste, dat dacht ik. Maar wat is er aan de hand. De 70-jarige Witteman houdt zich sinds kort bezig met de vraag: wat maakt mensen gelukkig?

Aan tafel bij z’n vroegere maatje Jeroen Pauw hoorde ik hem zeggen: “Waarom heb ik regelmatig de pest in?” Ondanks het feit dat hij een goed leven heeft, een leuke baan,  fijne mensen om zich heen heeft, heeft hij toch regelmatig de pest in. Het is een gevoel dat meer mensen herkennen. Alles is goed, maar gelukkig zijn ze niet. Hoe kan dat?

Kerk

Om een beetje gelukkiger te worden gaat Witteman ook op bezoek bij een megakerk in Barneveld. Op zich een goed idee. Al had ik het nog een beter idee gevonden als hij in z’n eigen woonplaats een kerk had gezocht.  Want in feite wordt elke zondag in elke kerk verteld dat een leven mét God anders is dan een leven zonder God. Er wordt zelfs verteld dat een leven met God je helpt om ook nog gelukkig te zijn als je wind tegen hebt. Inderdaad, zelfs dat kan. Ik spreek uit ervaring.

Dichtbij

Beste Paul, geluk is dichterbij dan je denkt. Ik wil je graag uitleggen waarom. Daarom nodig ik je uit voor de dienst die wij op Kerstavond om 22.00 uur houden in de Bethelkerk, Jurriaan Kokstraat 175, Scheveningen. Het gaat dan over de geboorte van een kind. Het thema van de dienst is: Het geluk van Paul Witteman. Hopelijk tot dan!

2 reacties op “Het geluk van Paul Witteman
  1. Corrie van Veen schreef:

Wat een mooie blog Antje, en het mooie is je kan nog zoveel namen ertussen zetten, die het geluk zoeken en het nog niet gevonden hebben…. dan zal zeker iedere kerk weer gevuld zijn en de vrede zal weer hoogtij vieren.

2. josje schreef:

Nog dichter bij huis misschien voor Paul de Noorderkerk Amsterdam daar is die elke zondag van Harte welkom bij Ds Paul Visser die hem bovendien ook door de week graag wil vertellen over het christelijk geloof en wie Jezus ook voor hem wil zijn.