MENUMENU

Waar geniet jij van?

Heb jij dat ook weleens, dat het chagrijn waarmee je opstond je de rest van de dag niet verlaat? Dat je je een beetje leeg en op voelt. Misschien wel vaker dan je zou willen.

Als je vaak een leeg gevoel ervaart, sta er eens bij stil waardoor je je voelt zoals je voelt. Misschien doe je te veel dingen omdat ze moeten gebeuren? Ben je vooral aan het zorgen voor anderen en kom je nooit toe aan het nadenken over je eigen verlangens en dromen? Misschien is daar in je hoofd ook helemaal geen ruimte meer voor.

Zorg dat je ziel tot rust komt

God heeft ons gemaakt met karaktereigenschappen, talenten en vaardigheden. Je bent méér dan de persoon op je werk, en thuis. Je bent gemaakt met verlangens, dromen en gevoelens. Geloven is inderdaad een praktische zaak. Er voor de ander kunnen zijn, de handen uit de mouwen steken. Maar je hebt het ook nodig om zelf gevoed te worden. Soulfood wordt dat wel eens genoemd. Momenten pakken waarin je ziel tot rust komt. Waarin je intens kunt genieten. Bedenk weer even wat voor jou geldt. De dingen waar we heel blij van worden, zijn vaak ook de dingen die versloffen zodra het werk zich opstapelt en de weken weer voorbijvliegen. Maar dát zijn juist de zaken die je weer een beetje terug kunnen brengen bij de persoon die je bent. De sportieveling die zich het lekker voelt na een rondje hardlopen. Degene die zich terugtrekt om te schrijven en te overpeinzen. Die ervan geniet om nieuwe maaltijden uit te proberen of die haar vrienden veel te lang niet heeft gezien.

Muziek van Daniël Lohues

Waar je blij van wordt, is voor iedereen weer anders. Hoewel? Zanger Daniël Lohues is ervan overtuigd dat er ondanks alle verschillen één gemene deler is tussen mensen: muziek. Hij zingt daarover in dit prachtige nummer. 

Deel dit verhaal:
Auteur van de week

Geschreven door:

Thema: Blog
8 maart 2018
Kaarsjes:
 •  

  Jou.

  God geeft ons allen het vertrouwen dat we gered zullen worden. Ik bid dat hij ons allen vreugde en vrede zal geven door ons geloof in Jezus Christus. Dan zal ons vertrouwen op God steeds sterker worden, door de kracht van de heilige Geest.
 •  

  Dennis Everon

  Dat Dennis op God z'n weg terug mag komen en daar voorgoed mag blijven, dat alles wat hem tegenhoudt, alle ketenen voorgoed gebroken mogen worden. Dat zijn ogen voor goed open mogen gaan. In Jezus naam! Amen! 💖
 •  

  Mia

  Dat de financiële oorlog die onder de kinderen heerst mijn mama en papa mag bevrijden in hun ziel Dat dit écht mag eindigen in een vredesplan Dit is zo’n grote vete al al die jaren hij op iedereen zeer zwaar weegt Dat die kinderen verlichting in hun geest mogen ontvangen , samen met de bewindvoeder & de vrederechter DankJe dat ik hiervoor een kaarsje mag - kan aansteken
Bekijk meer kaarsjes
Steek zelf een kaarsje aan
Kaars