Waar geniet jij van?

Heb jij dat ook weleens, dat het chagrijn waarmee je opstond je de rest van de dag niet verlaat? Dat je je een beetje leeg en op voelt. Misschien wel vaker dan je zou willen.

Als je vaak een leeg gevoel ervaart, sta er eens bij stil waardoor je je voelt zoals je voelt. Misschien doe je te veel dingen omdat ze moeten gebeuren? Ben je vooral aan het zorgen voor anderen en kom je nooit toe aan het nadenken over je eigen verlangens en dromen? Misschien is daar in je hoofd ook helemaal geen ruimte meer voor.

Zorg dat je ziel tot rust komt

God heeft ons gemaakt met karaktereigenschappen, talenten en vaardigheden. Je bent méér dan de persoon op je werk, en thuis. Je bent gemaakt met verlangens, dromen en gevoelens. Geloven is inderdaad een praktische zaak. Er voor de ander kunnen zijn, de handen uit de mouwen steken. Maar je hebt het ook nodig om zelf gevoed te worden. Soulfood wordt dat wel eens genoemd. Momenten pakken waarin je ziel tot rust komt. Waarin je intens kunt genieten. Bedenk weer even wat voor jou geldt. De dingen waar we heel blij van worden, zijn vaak ook de dingen die versloffen zodra het werk zich opstapelt en de weken weer voorbijvliegen. Maar dát zijn juist de zaken die je weer een beetje terug kunnen brengen bij de persoon die je bent. De sportieveling die zich het lekker voelt na een rondje hardlopen. Degene die zich terugtrekt om te schrijven en te overpeinzen. Die ervan geniet om nieuwe maaltijden uit te proberen of die haar vrienden veel te lang niet heeft gezien.

Muziek van Daniël Lohues

Waar je blij van wordt, is voor iedereen weer anders. Hoewel? Zanger Daniël Lohues is ervan overtuigd dat er ondanks alle verschillen één gemene deler is tussen mensen: muziek. Hij zingt daarover in dit prachtige nummer. 

Deel dit verhaal:
Gastblogger

Geschreven door:

Thema: Blog
8 maart 2018
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief