MENUMENU

Wat maakt gelukkig? Antwoord 6: Genieten van seks

Nog niet zo lang geleden zocht ik naar antwoorden op de vraag ‘Wat maakt gelukkig?’. Ik googelde, las her en der en gebruikte mijn gezond verstand. En zo vond ik heel wat antwoorden. Ik maakte een lijstje van 8 antwoorden die niet iets als dankbaarheid zeiden. Antwoord 6 was een prachtige: genieten van seks. Daarover wilde ik nog wat meer schrijven dan alleen de korte toelichting toen.

Beminnen

De ander aanraken, voelen en in de ogen kijken. Elkaar zíen en beminnen. Precies dat maakt seks tussen twee geliefden waardevol. Door samen deze intimiteit te beleven heb je contact op een manier die je met niemand anders kunt hebben. Als in op een hoger level. En als dat speciale contact goed zit, als je zo van elkaar kunt genieten dan is dat heel waardevol in je leven. De innige verbondenheid is het die je geliefde tot minnaar maakt. Dat maakt gelukkig.

Seksuele spanning

En ja, opwinding en lust horen daar ook bij. Een beetje gezonde seksuele spanning past dan prima. Dat is niet iets slechts of iets dat je eigenlijk niet hoort te voelen. Je mag genieten van verlangen naar elkaar.

Tijd en moeite

Soms zijn er stellen die elkaar eigenlijk niet (meer) aanraken, die niet vrijen of in elkaars armen kruipen. Dat is jammer, want het is een belangrijk onderdeel van je relatie. Het is net als praten en samen dingen doen en meemaken: je moet er tijd voor maken en er moeite voor doen. Maar het draagt écht bij aan een goede relatie. En dat maakt je zeker gelukkiger!

Niets nieuws

Als ik dit zo terug lees, staat er niet echt iets nieuws in mijn schrijven. Dat seks fijn is en bijdraagt aan je gelukkig voelen, lijkt een schot voor open doel. En tóch weet ik dat dit niet voor iedereen zo duidelijk is. Daarom misschien toch goed het hier bij MijnKerk ook een keer te noemen. Ook al vertel ik niets nieuws.

Deel dit verhaal:
Auteur van de week

Geschreven door:

Thema: Blog
5 december 2017
Kaarsjes:
 •  

  Dennis Everon

  Dat Dennis op God z'n weg terug mag komen en daar voorgoed mag blijven, dat alles wat hem tegenhoudt, alle ketenen voorgoed gebroken mogen worden. Dat zijn ogen voor goed open mogen gaan. In Jezus naam! Amen! 💖
 •  

  Mia

  Dat de financiële oorlog die onder de kinderen heerst mijn mama en papa mag bevrijden in hun ziel Dat dit écht mag eindigen in een vredesplan Dit is zo’n grote vete al al die jaren hij op iedereen zeer zwaar weegt Dat die kinderen verlichting in hun geest mogen ontvangen , samen met de bewindvoeder & de vrederechter DankJe dat ik hiervoor een kaarsje mag - kan aansteken
 •  

  De slachtoffers van de aanslag in Utrecht

  Dat de gewonden mogen genezen en de overleden slachtoffers mogen rusten in vrede. Dat zo'n zinloze daad nooit meer mag gebeuren in Nederland en nergens ter wereld!
Bekijk meer kaarsjes
Steek zelf een kaarsje aan
Kaars