Genieten van The Beach Boys in een kerk

Ik krijg kippenvel van sommige nummers. En ik word blij van andere songs.
In dit nummer van The Beach Boys voel ik altijd een zonnestraal.

‘Alleen God weet wat ik zou moeten zonder jou’.
Misschien bedoelde de schrijver Brian Wilson wel iets anders, in de zin van ‘Joost mag weten wat ik zonder jou moet’.
Maar voor mij is het een loflied op de liefde, een ‘dankjewel’ aan God.

Het clipje is gemaakt door Anton van Dijken omdat hij de stuwende kracht is achter de Top2000-kerkdiensten in Zoetermeer en nu ook een Top2000-meet up: een ontmoeting en gesprek over wat popmuziek voor jou betekent. Op dinsdag 23 juni komen we voor het eerst bij elkaar in het Stadstheater in Zoetermeer.
We gaan op zoek naar de diepere laag van de popmuziek. Die verdieping breng je zelf aan, doordat een lied herinneringen oproept. Of doordat je hoort wat een nummer voor iemand anders betekent. En soms zitten er diepere lagen in herkomst of tekst.

We roepen nu ook alvast kerken op om eind van dit jaar een Top2000-kerkdienst te organiseren.
Ik geniet van die bruggetjes tussen popmuziek, levensverhaal, geloof en kerk. Ik geloof dat we daarmee ook in het spoor lopen van wat mensen al honderden, duizenden jaren doen: het leven verwerken door middel van muziek, troosten en inspireren door muziek maken en luisteren.
En God weet wat voor mooie ontmoetingen en inspiratie dat weer oplevert!

dominee Fred Omvlee
fred@mijnkerk.nl