MENUMENU

George Michaels Last Christmas

Voormalig Wham-zanger George Michael is Eerste Kerstdag op 53-jarige leeftijd overleden. Een van zijn grote hits met zijn band Wham was Last Christmas. Nog maar een week geleden haalde dominee Janneke Nijboer herinneringen op aan dit nummer van George Michael. We plaatsen haar stukje, iets aangepast, hieronder nog een keer.

Zwijmelen bij Last Christmas

Het is al heel wat kerstjaren geleden dat ik zat te zwijmelen bij de mannen van Wham en hun Last Christmas!

Het liedje schalde door de keuken waar ik als afwashulp hielp. Terwijl ik in mijn oude kleren en verhitte hoofd boven de dampende borden stond, verzon ik hoe iemand mij zou ontvoeren deze kerst.  De realiteit was nog harder dan in het liedje van Wham. Niemand kwam mijn hart stelen en niemand brak mijn hart een dag later.

Tegen beter weten in bleef ik het lied meeschallen, jaar in jaar uit. Nog steeds, als ik het lied hoor, ben ik terug in mijn puberjaren vol van smachtend verlangen.

TOP2000

Last Christmas is te vinden op nummer 547 in de Top2000.

Deel dit verhaal:
Auteur van de week

Geschreven door:

Thema: Blog
26 december 2016
Kaarsjes:
 •  

  Zorgverleners.

  Geef vrede door van hand tot hand. De sterke,zachte hand zij dank, die meer dan troost kan geven: als woorden stokken, spreekt de hand in vriendschap, steun en zegen.
 •  

  mijn grote liefde

  dat wij samenkomen en dat je echt definitief gaat kiezen voor mij en onze kleine meid. ik hou van je met heel mijn hart. Laat ons alstublieft samen gelukkig worden. Dit is mijn liefste wens. ik wil je gelukkig maken en al mij n liefde geven.
 •  

  Mijn ouders

  Het spijt mij dat ik jullie niet kon geven wat ik graag wilde geven als zoon. En dit spijt me oprecht . Ik mis jullie .
Bekijk meer kaarsjes
Steek zelf een kaarsje aan
Kaars