Wat maakt gelukkig? Antwoord 8: Gezond eten

In mijn zoektocht naar wat gelukkig maakt, vond ik 9 mooie antwoorden. Een van de antwoorden was Dankbaarheid en een andere was Genieten van seks. Maar ook  Gezond eten stond er tussen. Daarover heb ik nog verder zitten te denken.

Gezond eten

Gezond eten kan op veel verschillende manieren. Maar de overeenkomst die ik in bijna al de manieren zie is aandacht. Aandacht voor wat je eet en aandacht voor je lichaam. Dat is de basis. Als je dat hebt, dan is gezond eten niet heel moeilijk.

Aandacht voor wat je eet

Vers voedsel lonkt naar mensen. Het ziet er aantrekkelijk uit. En dat is niet voor niets! Het is goed voor je!
Neem tijd om heerlijke recepten op te zoeken en ze uit te proberen. Vraag aan anderen om aanraders. En als je dan een succesrecept heb… maak hem dan niet meteen iedere week, maar bijvoorbeeld pas een maand later weer. Door het veel variëren voorkom je dat door ‘gewoonte’ je aandacht voor het voedsel verslapt en… Je snapt mijn punt vast wel. Door steeds iets anders op tafel te zetten, ga je bewuster ten. Hoe zal het vanavond smaken? Dat is een stukje geluk.

Aandacht voor je lichaam

Je luistert naar je lichaam. Voel je je voldaan? Dan eet je niet nog wat. Behoefte aan wat energie? Dan neem je fruit of een snoepje. Of chocola als dat is waarnaar je snakt. Als je luistert naar je lichaam zul je zien dat je afwisselend eet en dat je maat houdt. Wat er ook bij hoort is je lichaam van binnen schoon te houden, net als dat je regelmatig een douche neemt. Dit doe je door iedere dag voldoende water te drinken. Water zorgt voor een goede afvoer van afvalstoffen. En dat maakt dat je lekker in je vel zit.

Ruimte voor geluk

Uiteindelijk zorgen aandacht voor wat je eet en aandacht voor je lichaam voor plek in je geest. Er is letterlijk ruimte om je goed te voelen. Dat heet geluk!

Overigens geloof ik ook dat God graag wil dat wij dat geluk opzoeken. God geeft ons de ruimte om van het leven te genieten. In Prediker 3 vers 12 staat: ‘Je kunt maar het beste vrolijk zijn en van het leven genieten’.

En met aandacht voor gezond eten gaat dat vast!

 

Deel dit verhaal:
Gastblogger

Geschreven door:

Thema: Blog
12 december 2017
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief