Gij zult genieten…

Gij zult genieten… is het elfde gebod. Gelukkig genieten we allemaal op een andere manier. De één geniet al van de gedachte aan een hangmat. Anderen genieten liever in hun volkstuin. Sommigen genieten zelfs van in de file staan op de Route du Soleil. Hoe geniet jij deze zomer?

Ik hoop dat ik me ergens deze zomer ga vervelen. Want zo geniet ik het liefst: liggend op een bank/matje/bed en kijken naar de wolken. Gedachten laten komen en laten gaan. Ik heb nu al weer een aantal activiteiten ondernomen met de kinderen: bootje gevaren, gezwommen, gebeachvolleybald (hoe schrijf je dat?) en griezelverhalen verteld. Drukke vakantiedagen… En daar zullen ook nog wel een paar drukke en ondernemende weken bij komen. Allemaal heerlijk, als de afwisseling er voor mij maar in zit.

Genieten mogen we, ook al denken sommigen soms dat dat in de kerk niet mag…  God heeft een wereld geschapen om van te genieten! Ik vond net het interessante feit dat genot en nut dezelfde stam hebben. Daar hou ik van, zulke kennis: iets benutten is ergens van genieten. Dus: geniet van je zomer, wat je ook doet, wilt doen, gaat doen! Laat ons weten waar jij van geniet!

Voor de weg wens ik je toe dat de weg je tegemoet komt; dat de wind steeds in je rug is; dat de zon je gezicht verwarmt en dat zachte buien je velden beregenen. En ik wens dat God, tot ons weerzien, jou bewaart in de palm van zijn hand. (FO)

Deel dit verhaal:
Gastblogger

Geschreven door:

Thema: Blog
15 juli 2013
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief