Gloooooooo-ria!

Gloria in excelsis Deo...

Is het een bekende spreuk voor je? Het is Latijn voor ‘Eer zij God in de hoge’ of ‘God de verhevene’. Het komt uit een bekend kerstlied waar ik goede herinneringen aan heb: ‘Eer zij God in onze dagen’.

Mijn broertje noemde het altijd ‘het lied van gloor’, waarschijnlijk vanwege het gloooooooo-ria in het refrein. Het is de zin die de engelen in het kerstverhaal zongen voor de herders, toen ze net gehoord hadden van de geboorte van Jezus. Waarschijnlijk zongen ze het niet in het Latijn, maar dat terzijde. Het staat voor mij symbool voor de kerstperiode, waarin we thuis vroeger aan tafel zongen en het kerstverhaal naspeelden met de stal.
Gloria in Excelsis Deo
Ik weet niet wat jouw kerstherinneringen zijn, misschien mooi, misschien niet. Maar ik hoop dat je deze kerst mooie herinneringen mag maken en je wie weet je eigen engelenkoor mag ontmoeten met goed nieuws.

3 comments on “Gloooooooo-ria!
  1. Avatar kleeblatt schreef:

    Hallo Geesje ik hield en hou nog steeds erg van de kersttijd en het lied ken ik van school ik was op een school met de bijbel daar hebben wij het altijd gezongen leuk roept echt herinneringen wakker. Groetjes en prettige Kerstdagen van Maria.

  2. Avatar annejet schreef:

    Geesje, ik lees het met een grote grijns op mn gezicht. Levendig en heel herkenbaar:)

  3. Geesje Jaakke Geesje Jaakke schreef:

    Maria en Annejet bedankt voor jullie reacties! Wens jullie veel genieten deze feestdagen!

Deel dit verhaal:
Geesje Jaakke-den Toonder

Geschreven door:

Thema: Blog
20 december 2015
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief