Glow in the dark

Mijn slaapkamer was er vroeger altijd mee behangen: ‘glow in the darks’. Als ’s avonds het licht uit ging was mijn plafond bedekt met grote en kleine sterren...

Op mijn kast prijkten lichtgevende eendjes en ook onder mijn lamp bungelde nog het een en ander. Ik moest niet te lang wakker liggen want ze deden het altijd maar even, maar toch vond ik het altijd een mooi gezicht.

Sterren op mijn kamer

En eigenlijk vond ik het niet alleen mooi, het was vooral ook erg handig. In het donker vind ik het altijd moeilijk om me te oriënteren en met die glow in the darks ging dat in ieder geval op mijn eigen kamer net wat makkelijker.

Toch was er een probleempje met de sterren die op mijn kamer aan de hemel stonden. Als ze overdag niet genoeg licht kregen dan deden ze het ’s nachts amper en met het verstrijken van de jaren werden ze steeds zwakker. Het leek wel alsof ze zelf steeds minder licht opnamen, alsof ze moe waren van al dat gloeien.

Zelf schitteren

In de Bijbel worden mensen ook opgeroepen om te ‘schitteren als sterren in de nacht’. (Filippenzen 2:15) Ik vind dat soms een hele opgave, want van mezelf ben ik niet altijd zo’n schitterend licht. Net als die glow in the darks ben ik ook nogal eens moe. Dan schitter ik liever even niet en dan vind ik het juist wel fijn als mensen me even niet opmerken.

Het Licht

Toch denk ik dat het, met Kerst in aantocht, goed is om die opdracht weer eens nieuw leven in te blazen. Juist doordat Jezus naar de aarde is gekomen kunnen wij steeds weer schitteren. Hij is namelijk het Licht met een hoofdletter L, hij is ‘het ware licht, dat schijnt voor alle mensen’. (Johannes 1:9) Bij hem kun je altijd weer opladen, zijn licht raakt nooit op.

Hij schijnt zo helder en sterk dat wij, net als een glow in the dark, een paar straaltjes kunnen doorgeven aan een ander. Misschien wel aan iemand die net een beetje moe is van al dat gloeien, iemand die moeite heeft om de weg te vinden in het donker.

Een lichte Kerst toegewenst!

0 comments on “Glow in the dark
1 Pings/Trackbacks for "Glow in the dark"
  1. […] Klik hier om mijn blog ‘Glow in the dark’ te lezen op MijnKerk.nl […]

Deel dit verhaal:
Gastblogger

Geschreven door:

Thema: Blog
14 december 2015
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief