God bestaat. Echt waar.

Een vraag: heb jij wel eens geprobeerd om in een gesprek een collega, een vriend of een familielid te overtuigen van het bestaan van God? Zo ja, is je dat gelukt? Of heb je in zulke situaties nog wel eens het gevoel dat de argumenten van de ander beter uit de verf komen dan die van jou? 

Als dat zo is, kun je vanaf vandaag gebruik maken van een argument dat afkomstig is van de briljante natuurwetenschapper, Albert Einstein.

Argument

Kort voor zijn dood vroeg een collega wetenschapper aan deze grote geleerde: “Is het heelal, is de aarde denkbaar zonder een God die dat allemaal heeft geschapen?”

Dit was het antwoord van Einstein:

“Als dit universum in heel zijn miljoenvoudige orde en precisie enkel het resultaat zou zijn van een blind toeval, dan is dat net zo geloofwaardig, als wanneer een drukkerij explodeert en vervolgens alle drukletters weer op de grond terecht komen in de voltooide en foutloze vorm van een Groot Duits Woordenboek.”

Onder de indruk

Wat een sterk argument! Als ik het zelf gebruik, merk ik dat mensen ervan onder de indruk zijn. Wellicht komt het jou ook eens van pas.

Of, als je zelf een geboren twijfelaar bent, misschien trekt deze hyperintelligente man zelfs jou over de streep…………

One comment on “God bestaat. Echt waar.
  1. Avatar marina schreef:

    Vroeger dacht ik het ook, nu weet ik het niet meer, alles is mogelijk..en niemand kan het zeker weten, is mijn gedachte.
    Einstein was geniaal maar ook van hem zijn er wel eens theorieën ontkracht. Geniaal is ook niet alwetend..
    Ik voel me geïnspireerd door Jezus, dat is al wat ik weet..

Deel dit verhaal:
Gastblogger

Geschreven door:

Thema: Blog
8 oktober 2016
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief