God Only Knows – TOP2000

Zappend door de Top2000 kom ik God voor het eerst tegen in een liedje van de Beach Boys. God only knows heet het liefdesliedje. Op Youtube kom ik een krakende registratie tegen die me raakt.

Met God op nummer 19

Opmerkelijk is het om te lezen dat dit liedje uit 1966 destijds ook met moeite de muzieklijsten wist door te dringen. Ook toen al was er huivering bij de DJ’s voor dit lied vanwege het woordje God in de titel. Misschien was het ook daarom wel dat het liedje op de B-kant van de single stond. Nu heeft het lied bijna eeuwige roem te pakken vanwege zijn verdiende 19e plek in de TOP 2000.

Welke plek verdient dit liedje volgens jou?

Op zoek naar meer nummers met God?

Neem een kijkje op www.top2000kerkdienst.nl en laat je inspireren!

2 comments on “God Only Knows – TOP2000
 1. Avatar Marina schreef:

  19 e plaats is niet slecht, wn dat er God in voorkomt is denk ik meer bij wijze van spreken ..

 2. Avatar gerard rinsma schreef:

  Voor mij telt niet of God in een liedje voorkomt (what’s in a name!), maar of een song hoop ademt. Dat was vorig jaar met Imagine van John Lennon overduidelijk; en daarom zouden we dit jaar allemaal op Friese band De Kast moeten stemmen. In Nije Dei (een nieuwe dag) is een ode aan het vertrouwen in de liefde .
  ‘ Wees maar niet bang, nooit meer bang, het hoeft niet meer. Er zal geen dag beginnen, dat ik niet bij jou ben; voor ons zal geen uurwerk zinloos tikken. Geef me je hand, geef me je hart, als je het aandurft met mij.
  Hier is mijn hand, hier is mijn hart: ik geef mijn bestaan aan jou. Lang was het koud en donker, straks komt de dag; vindt het licht zijn weg, in een nieuwe dag. ‘
  Stel je voor dat we met dit lied op nr. één niet alleen de top 2000, maar heel dit donkere jaar 2016 afsluiten en met dit vertrouwen aan de eerste nieuwe dag van het jaar 2017 beginnen.

Deel dit verhaal:
Gastblogger

Geschreven door:

Thema: Blog
31 oktober 2016
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief