GOED NIEUWS – Kinderboeken doen het goed!

‘In een tijd van tablets en vlogs doen kinderboeken het goed’ zo las ik op nos.nl. Dat vond ik verrassend maar erg mooi nieuws. Want lezen is zo belangrijk voor kinderen. Natuurlijk past dit goede nieuws bij de kinderboekenweek die gisteren van start ging.

Het schijnt dat ouders vrijwel niet bezuinigen op kinderboeken. Het zal vast niet voor alle ouders gelden, maar bij ons klopt dat in ieder geval wel. Minstens drie keer per jaar geef ik onze kinderen een boek: met Sinterklaas en bij ieder rapport. Heerlijk om voor ze uit te zoeken en super als het boek geslaagd blijkt.

Goed voor ontwikkeling en contact

Natuurlijk is lezen goed voor de ontwikkeling van kinderen: lezen, woordenschat, begrip, kennis en vast nog meer. Maar voor mij weegt zwaarder dat het goed is voor het contact tussen mij en onze kinderen. Bij het voorlezen geef ik ze echt aandacht en zij mij ook! Vaak zitten mijn dochters gezellig dicht tegen me aan. Trouwens, samen naar de bibliotheek gaan en boeken uitzoeken is ook wat waard!

Super goed nieuws dus wat mij betreft, dat kinderboeken het goed doen. 🙂

Young Adults-boeken

Nu nog de jongeren aan het lezen krijgen. Ik begreep dat tieners heel weinig lezen zodra ze naar de middelbare school gaan. En de literaire boeken die ze op die leeftijd vaak voor school moeten lezen, zijn meestal niet op hen gericht maar op volwassenen. Het zou toch veel passender zijn als er Young Adults-boeken gelezen mogen worden voor school! Overigens zijn die boeken niet alleen voor jongeren boeiend. Ik heb vandaag nog zo’n boek geleend voor mezelf (Een weeffout in onze sterren – John Green).

Blijf voorlezen

Een opmerking in het bewuste ‘goede nieuws bericht’ van kinderboekenrecensent Bas Maliepaard ga ik ter harte nemen, en misschien doe je met me mee: ‘Niet te snel stoppen met voorlezen, veel jongeren vinden het stiekem nog heerlijk.’  Dus al gaat onze oudste dochter nu naar de brugklas…

Deel dit verhaal:
Gastblogger

Geschreven door:

Thema: Blog
4 oktober 2017
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief