Vind jij het ook zo lastig om je goede voornemens vol te houden?

Goede voornemens of eigenlijk plannen en doelen die we voor ons leven hebben, zijn vaak enorm taai om vol te houden. Met name bij veel bewegen en vitaminerijk eten wordt er jammerlijk gefaald. Toch geven we de hoop niet op. Met deze tips krijg je wat meer lucht en hopelijk motivatie om het vol te houden.

Richt je op één ding

Je hoeft niet je hele leven om te gooien. Dat is veel te groots en onhaalbaar. Hou het klein, kies een doel en richt je daarop.

Geef het een paar weken

En nee, dit is geen wondermiddel. Heel veel artikelen zeggen dat een goede gewoonte na een maand is ingeburgerd. Dat mag theoretisch zo zijn, maar het is niet heel ongewoon om na een maand van gezond eten, toch weer te zwichten voor die zak chips. Maar een maand voor die specifieke gewoonte zetten, helpt wel om het te overzien. En wie weet dat de gewoonte toch een beetje meer in je systeem is gekomen. En dan ga je weer op de naar de volgende maand.

Schrijf op wat het je oplevert

Hoe voel je je als je ’s ochtends buiten wandelt? Als je de dag rustig begint of voelt dat je je oude broek weer makkelijk aankunt? Voor sommigen werkt het perfect om, als het lastiger wordt, te bedenken waarvoor ze dit ook alweer deden.

Vraag iemand om mee te doen

Met een ander iets voornemen is een stuk gezelliger en er is een grotere kans dat je elkaar meetrekt in het positieve (de bekende stok achter de deur). Of sluit je ergens bij aan. Wil je je wagen aan een marathon, kijk of er in je buurt een groep is die hier ook voor oefent. Er zijn veel personal coaches die ook met groepen werken.

Begin opnieuw

Als de goede voornemens na een paar weken versloffen, ben je misschien geneigd om je kop te laten hangen. Maar laat je daar niet door ontmoedigen. Even de moed verliezen hoeft niet per se te betekenen dat dit je nooit gaat lukken. Je kunt natuurlijk op elk moment weer de goede voornemens oppakken. Iedere dag dat je het goed doet, is weer mooi meegenomen en nog altijd beter dan de weken waarin je niet eens aan dit plan was begonnen.

Wat heb jij je voorgenomen voor dit jaar? En hoe staat het er nu mee?

 

Deel dit verhaal:
Gastblogger

Geschreven door:

Thema: Blog
31 januari 2018
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief