Hoe komt er werkelijk wat terecht van goede voornemens?

Ja, ook ik ben op die weegschaal gaan staan na Nieuwjaar. Je zag het misschien al in het filmpje van deze week. Ik werd er niet blij van. Een goed voornemen om te gaan sporten, af te vallen of wat dan ook? Ik ben net als ieder ander: goede voornemens lijken te bestaan om te sneuvelen. En dat is zo’n valse start van het jaar.

Kan het ook anders?

Ik denk het wel. Anders dan goede voornemens heb ik betere ervaringen met beloften. Dat je je iets voorneemt om ergens het verschil in te gaan maken en daar naartoe te werken. Beloften vervullen zich, dat vind ik het mooie. Die liggen niet elke dag op de weegschaal en kijken me niet elke dag aan of ik het wel heb waargemaakt. Je werkt ergens aan, met vallen en opstaan. En met doorzetten, en bidden daarbij, kan een belofte zich vervulle

Wat voor beloften?

Ik zie mensen om me heen die aan het trainen zijn om te fietsen of te schaatsen om geld in te zamelen voor onderzoek naar ziekten. Dat zou een belofte kunnen zijn. Dat kan ook iets anders zijn: er voor iemand willen zijn, en jezelf beloven dat te gaan doen. Niet ‘dat meer te gaan doen’. Dat voelt als een voornemen, dat elke dag kan falen. Nee, dat gaan doen! En zien hoe je dat het beste voor elkaar kunt krijgen.

Hoe helpt geloven daarbij?

Daar kan geloven ook bij helpen, en bidden. Hoe kan ik dat gaan doen? Het zijn vragen die ik meeneem als ik bid. En dan willen andere mensen me ook nog wel eens helpen. Dat helpt!

Wat kun jij beloven; hoe kun jij een belofte zijn? Gewoon zoals je bent. Ik hoor het graag van je!

Foto: PsJeremy (flickr.com)

Deel dit verhaal:
Otto Grevink

Geschreven door:

Thema: Blog
10 januari 2017
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief