MENUMENU

Gondoletta

Het bootje glijdt langzaam door het water. De zon schijnt. Met z'n allen zijn we op de Efteling en met onze middelste dochter zit ik nu in een Gondoletta, zonder roer, in een lange kring van bootjes.

Vreemd

Op het park is het volgens de website ‘gezellig druk’. Maar op het water is het vooral stil. Wat vreemd! Aan boord is ook een Belgisch gezin. Even praten we over de aanslagen op vliegveld Zaventem, in de Brusselse metro, over andere aanslagen, over angst, over beveiliging in België, in Nederland. Maar dan zijn ook wij stil. Wat heerlijk! Het plaatje is idyllisch. De stemming is vredig. En dankbaar. Wat een voorrecht dat we hier op dit kleine meertje kunnen dobberen. Kunnen genieten van de zon, het water, van heel veel dwergmeeuwen. Van de rust. Wat wens ik dat toe aan al die mensen die ergens op de wereld in één van de meer dan 50 conflictgebieden wonen: vrede!

 

Heer, ontferm U over Uw wereld. 

Schenk Uw wijsheid en Uw rust. 

Leid ons naar een andere wereld, Uw Koninkrijk van vrede en recht. 

 

2 reacties op “Gondoletta
 1. mar schreef:

  er zijn mensen (geweest) die zelfs in de meest erbarmelijke omstandigheden in staat zijn vrede in hun hart te hebben..

Deel dit verhaal:
Auteur van de week

Geschreven door:

Thema: Blog
10 september 2016
Kaarsjes:
 •  

  Mia

  Dat de financiële oorlog die onder de kinderen heerst mijn mama en papa mag bevrijden in hun ziel Dat dit écht mag eindigen in een vredesplan Dit is zo’n grote vete al al die jaren hij op iedereen zeer zwaar weegt Dat die kinderen verlichting in hun geest mogen ontvangen , samen met de bewindvoeder & de vrederechter DankJe dat ik hiervoor een kaarsje mag - kan aansteken
 •  

  De slachtoffers van de aanslag in Utrecht

  Dat de gewonden mogen genezen en de overleden slachtoffers mogen rusten in vrede. Dat zo'n zinloze daad nooit meer mag gebeuren in Nederland en nergens ter wereld!
 •  

  mijn grote liefde

  Dat mijn vriend en ik samenkomen. Hopelijk dit jaar nog. Dat dat zigeuner mens niet moeilijk gaat doen en hem niks aan zal doen. Alstublieft help deze man. Geef hem kracht om daar los te komen. Dank u
Bekijk meer kaarsjes
Steek zelf een kaarsje aan
Kaars