Gratis Give-Away

GratisDit wil je niet missenUniek aanbod!

Trekt het jouw aandacht? De mijne meestal wel. Wie zit er niet graag voor een dubbeltje, of zelfs gratis, op de eerste rang. Ik word blij van dingen gratis krijgen! Mooie spulletjes via weggeefhoek die alleen een likje verf of een nieuw schroefje nodig hebben. Testproducten van drogisterijen, een proefmonstertje van het één of ander. Ik hou van gratis, wie niet?

En ja, ik heb jullie echt iets aan te bieden! En het is nog echt gratis ook. Maar het is niet iets om te houden, het is iets om te geven: een echte give-away. Ik ben een paar jaar geleden met deze give-away gaan werken, de resultaten zijn geweldig en gelukkig heb ik er een redelijk onbeperkte voorraad van. Ik geef iets wat ik zelf ook graag krijg: bemoedigende woorden of complimenten.

Super simpel

Ik schrijf ‘topmama!’met een spierbalemoticon onder de post van een medemoeder die over een pittige dag post op facebook. Ik complimenteer mensen die ik ken met hun leuke outfits. Ik prijs mijn kids de hemel in voor de verdiende stickers of cijfers op school. Ik zeg lekker gekookt tegen mijn lief tijdens het eten. Super simpel! En weet je: het kost me niks en iedereen wordt er vrolijker van! Vorig jaar sprak een onbekende man me aan in de supermarkt dat ik zo’n leuke vrolijke broek aan had. En elke keer als ik nu mijn knalblauwe broek aantrek denk ik daar glimlachend aan terug. Ik word blij van complimenten en geef ze graag.  

Liefdestaal

Ieder mens heeft een eigen manier waarop hij het beste ervaart dat een ander van hem houdt. Er zijn boeken vol over geschreven. Ik hou van de methode van de vijf liefdestalen;  aanraking, samen dingen doen, kadootjes, iets voor een ander doen en bemoedigende woorden. Al die dingen drukken liefde uit als je ze doet of als je ze krijgt, maar het één doet je meer dan het ander. Ik ben heel gevoelig voor woorden, ik hou niet voor niets van schrijven en dichten. Als je mij een echt gemeend, complimentje geeft, maak je mijn dag goed.

Betere wereld

Onze maatschappij zit niet zo complimenteus in elkaar, mensen branden elkaar eerder af dan dat ze elkaar bemoedigen. Daarom ben ik begonnen met mijn give-away. Als ik de kans zie om iets liefs, bemoedigends of complimenteus te zeggen over een ander, dan doe ik dat. En ik moet je zeggen, mijn give-away wordt eigenlijk altijd goed ontvangen! Vroeger was er de bekende slogan: een betere wereld begint bij jezelf. Als we nu allemaal zelf beginnen met deze geweldige give-away, dan maken we de wereld steeds een beetje beter.

Benieuwd naar de andere vier liefdestalen? Volgende week meer!

Deel dit verhaal:
Geesje Jaakke-den Toonder

Geschreven door:

Thema: Blog
5 februari 2018
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief