MENUMENU

Groeten uit Down Under (Top5)

Wij beginnen het nieuwe jaar goed want wanneer u dit leest, zijn we op vakantie in Australië. Een schitterend continent met een groot nadeel: het ligt zo ver weg van Europa. Eenmaal daar, vergeet je alle doorzitplekken, zere stuitjes en opgezette voeten. De onbeschaamd mooie natuur, aardige mensen en heerlijk eten maken alles goed.

Het onofficiele volkslied van de Aussies is ‘Waltzing Mathilda’, hier gezongen door Rod Steward, de enige artiest deze maand die niet van downunder komt.

 

 

De Beegees komen er vandaan, ik herinner mij nog de fotos van drie hele lelijke ‘doorsnee’ jongetjes uit mijn jeugd, die vanuit Australie de wereld veroverden. Ze groeiden uit tot artiesten van wereldformaat, maar bleven ‘ordinary people’

 

 

Dit jaar is het 18 jaar geleden dat de zanger van INXS afscheid van het leven nam. Een indrukwekkend nummer van hun is ‘The Stairs’: we delen huizen, straten en trappen, terwijl niemand naar elkaar luistert, de natuur van je tragedie is geketend om je nek….

 

 

Midnight Oil schreef een ‘mea culpa’ tegenover de aboriginals, die jarenlang een ondergeschikte rol in de samenleving hadden, maar die wonder boven wonder, hun cultuur wisten te behouden. “De tijd is gekomen dat we onze schuld betalen. De tijd is gekomen dat we het teruggeven”

 

Tenslotte de koningin van Australie: Kylie!

Over haar zangkwaliteiten kunnen we het een en ander opmerken, maar ik heb haar aantal keer live gezien en ze is zo ontzettend leuk. Ja, ze is een gay-icoon, maar voor mij geldt: ‘a song of Kylie a day, keeps the doctor away’

Foto: Ruth Jellema
Deel dit verhaal:
Auteur van de week

Geschreven door:

Thema: Blog
26 januari 2016
Kaarsjes:
 •  

  mijn grote liefde

  dat wij samenkomen en dat je echt definitief gaat kiezen voor mij en onze kleine meid. ik hou van je met heel mijn hart. Laat ons alstublieft samen gelukkig worden. Dit is mijn liefste wens. ik wil je gelukkig maken en al mij n liefde geven.
 •  

  Mijn ouders

  Het spijt mij dat ik jullie niet kon geven wat ik graag wilde geven als zoon. En dit spijt me oprecht . Ik mis jullie .
 •  

  mijn ouders

  Dat zij veilig en behouden mogen aankomen bij mijn oom en tante. Dat zij eveneens veilig en behouden huiswaarts mogen keren en thuis arriveren
Bekijk meer kaarsjes
Steek zelf een kaarsje aan
Kaars