Groeten uit Down Under (Top5)

Wij beginnen het nieuwe jaar goed want wanneer u dit leest, zijn we op vakantie in Australië. Een schitterend continent met een groot nadeel: het ligt zo ver weg van Europa. Eenmaal daar, vergeet je alle doorzitplekken, zere stuitjes en opgezette voeten. De onbeschaamd mooie natuur, aardige mensen en heerlijk eten maken alles goed.

Het onofficiele volkslied van de Aussies is ‘Waltzing Mathilda’, hier gezongen door Rod Steward, de enige artiest deze maand die niet van downunder komt.

 

 

De Beegees komen er vandaan, ik herinner mij nog de fotos van drie hele lelijke ‘doorsnee’ jongetjes uit mijn jeugd, die vanuit Australie de wereld veroverden. Ze groeiden uit tot artiesten van wereldformaat, maar bleven ‘ordinary people’

 

 

Dit jaar is het 18 jaar geleden dat de zanger van INXS afscheid van het leven nam. Een indrukwekkend nummer van hun is ‘The Stairs’: we delen huizen, straten en trappen, terwijl niemand naar elkaar luistert, de natuur van je tragedie is geketend om je nek….

 

 

Midnight Oil schreef een ‘mea culpa’ tegenover de aboriginals, die jarenlang een ondergeschikte rol in de samenleving hadden, maar die wonder boven wonder, hun cultuur wisten te behouden. “De tijd is gekomen dat we onze schuld betalen. De tijd is gekomen dat we het teruggeven”

 

Tenslotte de koningin van Australie: Kylie!

Over haar zangkwaliteiten kunnen we het een en ander opmerken, maar ik heb haar aantal keer live gezien en ze is zo ontzettend leuk. Ja, ze is een gay-icoon, maar voor mij geldt: ‘a song of Kylie a day, keeps the doctor away’

Foto: Ruth Jellema
Deel dit verhaal:
Gastblogger

Geschreven door:

Thema: Blog
26 januari 2016
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief