MENUMENU

Guus Meeuwis – Wat zou Elvis doen?

Als de zomer niet meer voelt zoals het hoort.
Als de schoenen niet meer passen om je voet.
Als je dromen niet meer passen bij de waarheid.
En de vraag die blijft maar spoken door je hoofd:
Wat zou Elvis doen?

Het swingt niet meer?

Het nieuwste liedje van Guus Meeuwis gaat over twijfel of ‘niet lekker in je vel zitten’. Een quarter-life crisis, dertigers dilemma of midlifecrisis.
Het loopt niet meer, het swingt niet meer… Een liedje in de traditie van “Is dit alles…” door Doe Maar of “Als het vuur gedoofd is” van Acda en de Munnik.  Je leeft je leven met een huis, gezin, auto, baan. Wat is er uitgekomen van de idealen die je vroeger had? Het echte leven blijkt minder meeslepend dan je had verwacht. Guus Meeuwis gaat te rade bij Elvis. “Wat zou Elvis doen?”

WWJD

In mijn tienerjaren had ik vrienden die een armbandje met de letters WWJD (What would Jesus Do?) droegen. Idee achter deze armbandjes was dat je bij dilemma’s naar je armbandje zou kijken en jezelf de vraag zou stellen: Wat zou Jezus in dit geval doen? Deze armbandjes zouden mij behoeden voor een al te losbandige levensstijl. Ik heb zo’n armbandje nooit gedragen. Ik vond het een onzinnige gedachte. Wat zou Jezus doen? Zou hij te laat thuis komen, zou hij te veel drinken, zou hij voor die one-night-stand gaan? Wat zou Jezus doen? Ik had en heb geen idee.

Jezus of Elvis?

Guus Meeuwis gaat voor zijn levensvragen niet te rade bij Jezus, maar bij Elvis. Het is een interessant gedachte-experiment. Wat zou Elvis doen? Zou Elvis een goede raadgever zijn, vraag ik me af? Bij Elvis denk ik toch vooral aan seks, drugs en rock-and-roll. Spannend en meeslepend, zeker, maar of je er zo gelukkig van wordt?
Maar Elvis heeft iets anders voor ons in petto:

Ergens in de verte klinkt een stem van hem.
Donker als de hemel zingt het antwoord rond.
Een antwoord op de vraag, wat zou Elvis doen.
Ik heb het altijd al geweten, en altijd al gedaan.
Hoe kon ik het vergeten waarom dacht ik er niet aan.
Je draagt je eigen kruis man. Dat zou Elvis doen.

Je draagt je eigen kruis, man!

Geen seks, drugs en rock-and-roll

Niks seks, drugs en rock-and-roll. Je draagt je eigen kruis. Ieder mens leeft zijn eigen leven. Met alle leuke, spannende, vrolijke gebeurtenissen. En met verdriet, vragen, twijfel en pijn. Dat kun je je kruis noemen. Het hoort erbij. Je moet daar kennelijk doorheen. Elvis wist als geen ander dat je je kruis niet kunt ontlopen, verzachten of verdoven. Ja, tijdelijk misschien. Maar uiteindelijk moet je er door heen, het hoort bij het leven. Het leven is niet altijd alleen maar leuk, spannend en goed. Daar wist Elvis alles van.

 

 

Deel dit verhaal:
Auteur van de week

Geschreven door:

Thema: Blog
12 juli 2017
Kaarsjes:
 •  

  Jou.

  God geeft ons allen het vertrouwen dat we gered zullen worden. Ik bid dat hij ons allen vreugde en vrede zal geven door ons geloof in Jezus Christus. Dan zal ons vertrouwen op God steeds sterker worden, door de kracht van de heilige Geest.
 •  

  Dennis Everon

  Dat Dennis op God z'n weg terug mag komen en daar voorgoed mag blijven, dat alles wat hem tegenhoudt, alle ketenen voorgoed gebroken mogen worden. Dat zijn ogen voor goed open mogen gaan. In Jezus naam! Amen! 💖
 •  

  Mia

  Dat de financiële oorlog die onder de kinderen heerst mijn mama en papa mag bevrijden in hun ziel Dat dit écht mag eindigen in een vredesplan Dit is zo’n grote vete al al die jaren hij op iedereen zeer zwaar weegt Dat die kinderen verlichting in hun geest mogen ontvangen , samen met de bewindvoeder & de vrederechter DankJe dat ik hiervoor een kaarsje mag - kan aansteken
Bekijk meer kaarsjes
Steek zelf een kaarsje aan
Kaars