MENUMENU

Nummer 3: Hallelujah van Cohen

Na nummer 5 en nummer 4 van onze TOP5 binnen de TOP2000 komt natuurlijk nummer 3: Hallelujah van Cohen.

Een lied van hoop en vertrouwen

Het jaar 2016 was een bijzonder verwarrend jaar. Een donker jaar. Er waren aanslagen in Brussel, Nice en Berlijn. In Istanbul, Caïro en Kabul. En laten we de gruwel daden van Boko Haram in centraal Afrika niet vergeten.

Al deze gebeurtenissen kunnen je angstig en onzeker maken. Waar vind je licht en hoop? Wie houdt ons vast?

Ik vind vertrouwen en zekerheid in relaties, lieve mensen om mij heen. Maar ook muziek is voor mij een bron van hoop.

Het lied Hallelujah van Cohen is zo’n lied van hoop en vertrouwen. Het lied begint heel rustig en zwelt steeds meer aan. Ik voel de te neergeslagen hoop in mijzelf weer groeien, als ik naar dit lied luister.

Hallelujah is een bijzonder lied. Cohen schreef zelf veel verschillende versies. Ik geloof dat er wel 50 coupletten bestaan. Het is een liefdeslied met een religieuze ondertoon. De tekst is geheimzinnig, zoals we van Cohen gewend zijn. Je kunt het lied op verschillende manieren uitleggen.

I did my best, it wasn’t much
I couldn’t feel, so I tried to touch
I’ve told the truth
I didnt come to fool you
And even though it all went wrong
I’ll stand before the Lord of Song
With nothing on my tongue but Hallelujah

Het slotcouplet vind ik persoonlijk aangrijpend. Cohen realiseert zich dat een mens fouten maakt in zijn leven, ook hijzelf maakte fouten. Uiteindelijk staan we met lege handen voor God. In het vertrouwen dat God ons nooit zal laten vallen.

Halleluja!

Mag dat een troost zijn in bange tijden.

foto header: Hermione, Flickr
Een reactie op “Nummer 3: Hallelujah van Cohen
 1. John kalishoek schreef:

  Staat in zijn dagboek geschreven.

Deel dit verhaal:
Auteur van de week

Geschreven door:

Thema: Blog
29 december 2016
Kaarsjes:
 •  

  Jou.

  God geeft ons allen het vertrouwen dat we gered zullen worden. Ik bid dat hij ons allen vreugde en vrede zal geven door ons geloof in Jezus Christus. Dan zal ons vertrouwen op God steeds sterker worden, door de kracht van de heilige Geest.
 •  

  Dennis Everon

  Dat Dennis op God z'n weg terug mag komen en daar voorgoed mag blijven, dat alles wat hem tegenhoudt, alle ketenen voorgoed gebroken mogen worden. Dat zijn ogen voor goed open mogen gaan. In Jezus naam! Amen! 💖
 •  

  Mia

  Dat de financiële oorlog die onder de kinderen heerst mijn mama en papa mag bevrijden in hun ziel Dat dit écht mag eindigen in een vredesplan Dit is zo’n grote vete al al die jaren hij op iedereen zeer zwaar weegt Dat die kinderen verlichting in hun geest mogen ontvangen , samen met de bewindvoeder & de vrederechter DankJe dat ik hiervoor een kaarsje mag - kan aansteken
Bekijk meer kaarsjes
Steek zelf een kaarsje aan
Kaars