Hallelujah – Zin in muziek op zaterdag

Op zaterdag deel ik weer graag een popsong die een snaar raakt. Hallelujah is geschreven door Leonard Cohen en deze versie is van Jeff Buckley. Waar gaat het over?

‘Hallelujah’ is Hebreeuws voor ‘Laten we God prijzen’. Ik hoor er verwijzingen in naar het Bijbelverhaal van David en Bathseba: je zag haar baden op het dak. Gaat het over een spannende, maar ongelukkige relatie? Het roept vragen op. ‘Misschien is er een God daarboven’, zingt de zanger. Nee, het zal wel niet in het Liedboek van de Kerken komen. Maar het zou wel mogen van mij. Het is namelijk mooi en breekbaar gezongen en gespeeld. Daar gaat het voor mij om: een eerlijk gezongen lied blijft raken. Met alle vragen en alle menselijkheid. Geniet er van!
Heb je een tip voor een mooi nummer op zaterdag? Laat het me weten en vertel waarom het jou raakt: fred@mijnkerk.nl
dominee Fred Omvlee