Hallelujah – Zin in muziek op zaterdag

Op zaterdag deel ik weer graag een popsong die een snaar raakt. Hallelujah is geschreven door Leonard Cohen en deze versie is van Jeff Buckley. Waar gaat het over?

‘Hallelujah’ is Hebreeuws voor ‘Laten we God prijzen’. Ik hoor er verwijzingen in naar het Bijbelverhaal van David en Bathseba: je zag haar baden op het dak. Gaat het over een spannende, maar ongelukkige relatie? Het roept vragen op. ‘Misschien is er een God daarboven’, zingt de zanger. Nee, het zal wel niet in het Liedboek van de Kerken komen. Maar het zou wel mogen van mij. Het is namelijk mooi en breekbaar gezongen en gespeeld. Daar gaat het voor mij om: een eerlijk gezongen lied blijft raken. Met alle vragen en alle menselijkheid. Geniet er van!
Heb je een tip voor een mooi nummer op zaterdag? Laat het me weten en vertel waarom het jou raakt: fred@mijnkerk.nl
dominee Fred Omvlee

8 comments on “Hallelujah – Zin in muziek op zaterdag
 1. Avatar Hette schreef:

  Dag Fred, een heel mooi nummer. Er zit ook een verwijzing in naar Simson en Delila (she tied you to the kitchen chair… And cut your hair). Ik vind zelf de versie van Nynke Laverman ook erg mooi, te vinden als een uitzending van Omrop Fryslan, onder de title De Partizanen. Op uitzendinggemist. Prachtig. Dank je!

 2. Avatar Truus. schreef:

  Hallo Fred kippenvel als je naar dit nummer luister,vorige week liet ik je al weten dat muziek je zo kan raken toen was het geef mij nu je angst fijn dat er iemand altijd voor je is je bent altijd welkom,
  het lied ken je mij is ook een titel die veelzeggend is.

 3. Avatar Nel Ouwens schreef:

  Weer es tijd voor groeten uit Canada Fred…Leonard Cohen is a Canadian Treasure and also, I believe, a spiritual mystic. Another well-known version of Hallelujah is that sung by Canadian artist K.D. Lang at the ceremonies of the winter Olympics in Vancouver, British Columbia, Canada in 2010(available on YouTube). I heard Leonard Cohen live in concert in Edmonton, Alberta, Canada about a year or so ago and yes…he did sing Hallelujah. Amazing man.

 4. Avatar Lenie schreef:

  Prachtig nummer… kippenvel. Je voelt de emotie, de twijfel, de gebrokenheid, maar ondanks alles: Hallelujah, prijs de Heer!

Deel dit verhaal:
Gastblogger

Geschreven door:

Thema: Blog
11 januari 2014
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief