Hand in hand

Dominee Janneke gaat graag hand-in-hand door het leven. Je mag toch laten zien van wie je houdt?

Hand in hand

Als kind vond ik het een heerlijk gevoel geven om hand in hand met mijn vader te lopen. Dat voelde veilig en geborgen.  Langzamerhand word je er als kind te oud voor en moet er eerst een bijzonder iemand in je leven komen, om weer hand in hand te kunnen lopen. Gelukkig heb ik iemand die dat spontaan doet, als wij een wandeling maken. Nog steeds geeft het een veilig en geborgen gevoel, en ook feestelijk en vrolijk.

Geweld

Om dit liefdevolle gebaar zijn twee mannen op een gruwelijke manier aangevallen en mishandeld. Mannen die van elkaar houden, die voor elkaar gekozen hebben, die elkaar beminnen en met elkaar het leven van alledag delen. Ik voel me met hen verbonden. Ook ik houd van een ander mens en deel met liefde mijn leven met mijn echtgenoot.

Stel dat hij en ik daar niets van zouden mogen laten merken naar buiten toe? Dat ik samen met hem, uit angst voor geweld afstandelijk naast elkaar gaan lopen, op zo’n manier dat niemand er iets van zou merken dat wij van elkaar houden?

Stel je voor dat je zo bang bent, dat je niet durft te laten zien wie je bent, of waar je in gelooft?

Laat de liefde zien

Terwijl ik dit blog schrijf, zie ik aan de overkant van de winkelstraat een man en een vrouw lopen. De man heeft zijn arm om de vrouw heen geslagen en geeft een kus op haar voorhoofd. Ze lijken verliefd en ze maken mij vrolijk. De liefde bestaat nog, dat is wat ik zie. Dezelfde mooie ontdekking doe ik als ik twee mannen, of twee vrouwen zie lopen, die zichtbaar van elkaar houden.

Wat moeten wij toch zonder al die bevestigingen dat de liefde bestaat?

Deel dit verhaal:
Gastblogger

Geschreven door:

Thema: Blog
7 april 2017
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief