MENUMENU

Hard werken hoor, zo’n relatie

De komst van kinderen zorgde er bij Martijn Vellekoop en zijn vrouw voor dat ze moesten zoeken naar hoe ze om wilden gaan met het maken van ruzie. Doe je dat met de kinderen erbij of niet?

Martijn: “Onze keuze is geweest om ook ruzie te maken als de kinderen erbij zijn. Omdat we het belangrijk vinden dat ze op een goede manier leren ruziemaken. We willen niet over alles ruzie maken in het bijzijn van de kinderen, vooral niet over de dingen die hen aangaan. Het werkt bijvoorbeeld niet als we aan tafel gaan discussiëren over hoeveel ze moeten eten. Als het over de kinderen gaat bespreken we dat als ze er niet bij zijn. Soms ‘s avonds laat of ‘s ochtends als ze op school zitten. En we kiezen ervoor om twee keer per jaar een weekendje weg te gaan. Dat is altijd wel wat geregel, maar erg de moeite waard om weer eens in elkaar hart te kunnen kijken. En om eens in groter perspectief te bespreken hoe we de opvoeding willen doen.”
Hoe ga jij hier mee om: Maak je ruzie als je kinderen erbij zijn? En komen dan alle onderwerpen aan bod? En als je hebt afgesproken om geen ruzie te maken in het bijzijn van de kinderen, lukt dat dan ook?
Van 1 t/m 7 oktober 2018 is het De Week van de Opvoeding. Op MijnKerk.nl verschijnt elke dag een nieuw filmpje met een actueel thema over (geloofs)opvoeding. De filmpjes zijn geproduceerd in samenwerking met Jente, JOP (Jong Protestant) en de HGJB.

Deel dit verhaal:
Auteur van de week

Geschreven door:

Thema: Blog
1 oktober 2018
Kaarsjes:
 •  

  De zoon van m'n vriendin die weer terecht is

  God zij dank, hij is terecht!
 •  

  M'n vriendin en haar gezin

  Haar 17-jarige zoon is sinds 12 februari vermist. God, maak dat hij snel een teken van leven geeft. Maak dat hij geen verkeerde mensen tegenkomt en zelf geen verkeerde keuzes maakt. Wees met hem en bescherm hem alstublieft. En wees met zijn ouders en broer en alle anderen die zich zorgen maken.
 •  

  Mijn dochter

  Mijn dochter is zich gaan verdiepen in de Koran. Ze heeft een Marokkaanse vriend. Niet hij zet haar daar toe aan, maar zelf wil ze de mogelijkheden ontdekken. Ze heeft de hele Koran al doorgelezen en is nu aan de Bijbel begonnen. Ik kan het alleen maar toejuichen. Voor ons gezin zal het nog wel eens lastig zijn, maar ik begrijp haar en geniet van onze gesprekken. Ik wil voor ons gezin bidden.
Bekijk meer kaarsjes
Steek zelf een kaarsje aan
Kaars