Hard werken hoor, zo’n relatie

De komst van kinderen zorgde er bij Martijn Vellekoop en zijn vrouw voor dat ze moesten zoeken naar hoe ze om wilden gaan met het maken van ruzie. Doe je dat met de kinderen erbij of niet?

Martijn: “Onze keuze is geweest om ook ruzie te maken als de kinderen erbij zijn. Omdat we het belangrijk vinden dat ze op een goede manier leren ruziemaken. We willen niet over alles ruzie maken in het bijzijn van de kinderen, vooral niet over de dingen die hen aangaan. Het werkt bijvoorbeeld niet als we aan tafel gaan discussiëren over hoeveel ze moeten eten. Als het over de kinderen gaat bespreken we dat als ze er niet bij zijn. Soms ‘s avonds laat of ‘s ochtends als ze op school zitten. En we kiezen ervoor om twee keer per jaar een weekendje weg te gaan. Dat is altijd wel wat geregel, maar erg de moeite waard om weer eens in elkaar hart te kunnen kijken. En om eens in groter perspectief te bespreken hoe we de opvoeding willen doen.”
Hoe ga jij hier mee om: Maak je ruzie als je kinderen erbij zijn? En komen dan alle onderwerpen aan bod? En als je hebt afgesproken om geen ruzie te maken in het bijzijn van de kinderen, lukt dat dan ook?
Van 1 t/m 7 oktober 2018 is het De Week van de Opvoeding. Op MijnKerk.nl verschijnt elke dag een nieuw filmpje met een actueel thema over (geloofs)opvoeding. De filmpjes zijn geproduceerd in samenwerking met Jente, JOP (Jong Protestant) en de HGJB.

Deel dit verhaal:
Gastblogger

Geschreven door:

Thema: Blog
1 oktober 2018
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief