Hardlopen

Afgelopen najaar ben ik begonnen met een hobby/passie, die een aantal jaren had stilgelegen: hardlopen! Nou ja, hard is misschien wat overdreven, maar het gaat sneller dan wandelen...... 

Excuses

Er waren verschillende redenen waarom het een aantal jaren heeft geduurd voordat ik het weer heb opgepakt. Mijn kinderen krijgen de grootste schuld 😉 Tijdens de zwangerschappen vond ik het niet prettig om hard te lopen en toen ze er eenmaal waren (3 in vrij korte tijd), ontbrak het me aan tijd. Ik deed in de loop van die jaren wel een paar keer pogingen, maar dat leidde direct tot blessures.

Overgewicht

Die blessures hadden weer te maken met overgewicht. Daarvan geef ik mijn kinderen ook de schuld 😉 Veel te veel zin in lekkere dingen tijdens de zwangerschappen (chokotoffs, cornetto’s……hou maar op) en toen ze er eenmaal waren, moesten die restjes die ze lieten staan natuurlijk ook op. Daarnaast kreeg ik ook nog medicijnen die er voor zorgden dat er wat kilo’s bijkwamen.

Trainen

Vorig jaar rond deze tijd ging de knop  om: ik wilde weer hardlopen! Maar dan moesten er eerst wat kilo’s verdwijnen. Wonder boven wonder is me dat gelukt. En toen moest ik natuurlijk doorpakken: trainen! Ik sloot me aan bij een klein groepje dat één keer per week traint, want een stok achter de deur is toch wel prettig! En om bij te blijven loop ik ook nog twee keer per week alleen.

Weer en wind

Het nadeel van beginnen met hardlopen in het najaar is dat je niet altijd het mooiste weer hebt. Bij gladheid waag ik het er niet op, maar verder loop ik in weer en wind. Een paar weken geleden was het bar en boos. Een hele harde, koude wind en halverwege begon het te regenen en even later te hagelen. En ik vond het niet eens erg! Natuurlijk loop ik liever als het droog is en iets warmer, maar dit voelde ook bijzonder en ik richtte mijn blik en mijn gedachten op hoe fijn het zou zijn als ik thuis zou komen en onder een lekker warme douche zou stappen.

Overeind blijven

Onwillekeurig begon ik erover na te denken dat je leven soms ook zo gaat. Soms loop je in een lekker zonnetje en kun je genieten van alles om je heen, maar soms kan het ook stormen en hagelen. Hoe blijf je dan overeind? Dat is lastig. Je kunt misschien ergens schuilen en wachten tot het beter wordt. Maar je kunt ook doorgaan en de situatie nemen zoals het is en je gedachten richten op de toekomst: een hemelse douche!

Deel dit verhaal:
Marleen Samplonius-Ottens

Geschreven door:

Thema: Blog
23 januari 2017
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief