MENUMENU

Onze koning en zijn hartzeer

Op de verjaardag van onze koning verscheen een nieuwsbericht van NPO Radio 2 met daarin de favoriete hits van onze koning. Hits waarin de liefde, en ook het ontbreken ervan, een hoofdrol spelen.

Uit het nieuwsbericht van NPO Radio 2 blijkt dat toen onze koning nog een prinsje was, hij luisterde naar artiesten als Lionel Richie en René Froger. Ook hield hij van de Golden Earring. In het bericht zegt Barry Hay:”In 1992 kwam ons album Naked Truth uit. Toen zei de toenmalige prins tegen mij: ‘De nummers 4, 7 en 12 vind ik het beste.” Ik kende de volgorde van de nummers zelf niet eens!”, lacht Hay. “Dus heb ik het achteraf even snel opgezocht.”

Hartzeer

Zoals de schrijver van het NPO Radio 2 artikel zijn feiten baseert op een foto, zo durf ik op basis van een in dit artikel genoemd nummer te concluderen dat ook onze koning weet hoe hartzeer aanvoelt. Nummer 12  op het album Naked Truth,  ‘Pouring my heart out again‘, is hartverscheurend.

Love was the only thing
I always felt for you
Bigger than anything
Baby I die for you

Hold me cause I think I’m falling
Like rain on a Monday morning
And when it rains I’m pourin’
My heart out again

Hartzeer toppers?

Is er een nummer dat jou heeft gesterkt tijdens een verkering die uitging of een onbeantwoorde liefde? Of een nummer dat juist zorgde dat je je even vol over kon geven aan die emotie? Welk nummer is dat?

In gesprek met Barry Hay

Afgelopen jaar sprak dominee Fred Omvlee voor Top2000kerkdienst.nl met Barry Hay. Een gemoedelijk gesprek over muziek en de liefde voor muziek. Hier vind je het gesprek met Barry Hay!

Foto: Pixel Addict
2 reacties op “Onze koning en zijn hartzeer
 1. Christine schreef:

  het nummer pouring my heart out again heeft George op de begrafenis van zijn moeder gesongen

  • Christine schreef:

   het verlies van een geliefde person is wat volgens mij wat deze song will vertonen

Deel dit verhaal:
Auteur van de week

Geschreven door:

Thema: Blog
29 april 2016
Kaarsjes:
 •  

  Jou.

  God geeft ons allen het vertrouwen dat we gered zullen worden. Ik bid dat hij ons allen vreugde en vrede zal geven door ons geloof in Jezus Christus. Dan zal ons vertrouwen op God steeds sterker worden, door de kracht van de heilige Geest.
 •  

  Dennis Everon

  Dat Dennis op God z'n weg terug mag komen en daar voorgoed mag blijven, dat alles wat hem tegenhoudt, alle ketenen voorgoed gebroken mogen worden. Dat zijn ogen voor goed open mogen gaan. In Jezus naam! Amen! 💖
 •  

  Mia

  Dat de financiële oorlog die onder de kinderen heerst mijn mama en papa mag bevrijden in hun ziel Dat dit écht mag eindigen in een vredesplan Dit is zo’n grote vete al al die jaren hij op iedereen zeer zwaar weegt Dat die kinderen verlichting in hun geest mogen ontvangen , samen met de bewindvoeder & de vrederechter DankJe dat ik hiervoor een kaarsje mag - kan aansteken
Bekijk meer kaarsjes
Steek zelf een kaarsje aan
Kaars