Onze koning en zijn hartzeer

Op de verjaardag van onze koning verscheen een nieuwsbericht van NPO Radio 2 met daarin de favoriete hits van onze koning. Hits waarin de liefde, en ook het ontbreken ervan, een hoofdrol spelen.

Uit het nieuwsbericht van NPO Radio 2 blijkt dat toen onze koning nog een prinsje was, hij luisterde naar artiesten als Lionel Richie en René Froger. Ook hield hij van de Golden Earring. In het bericht zegt Barry Hay:”In 1992 kwam ons album Naked Truth uit. Toen zei de toenmalige prins tegen mij: ‘De nummers 4, 7 en 12 vind ik het beste.” Ik kende de volgorde van de nummers zelf niet eens!”, lacht Hay. “Dus heb ik het achteraf even snel opgezocht.”

Hartzeer

Zoals de schrijver van het NPO Radio 2 artikel zijn feiten baseert op een foto, zo durf ik op basis van een in dit artikel genoemd nummer te concluderen dat ook onze koning weet hoe hartzeer aanvoelt. Nummer 12  op het album Naked Truth,  ‘Pouring my heart out again‘, is hartverscheurend.

Love was the only thing
I always felt for you
Bigger than anything
Baby I die for you

Hold me cause I think I’m falling
Like rain on a Monday morning
And when it rains I’m pourin’
My heart out again

Hartzeer toppers?

Is er een nummer dat jou heeft gesterkt tijdens een verkering die uitging of een onbeantwoorde liefde? Of een nummer dat juist zorgde dat je je even vol over kon geven aan die emotie? Welk nummer is dat?

In gesprek met Barry Hay

Afgelopen jaar sprak dominee Fred Omvlee voor Top2000kerkdienst.nl met Barry Hay. Een gemoedelijk gesprek over muziek en de liefde voor muziek. Hier vind je het gesprek met Barry Hay!

Foto: Pixel Addict