Heb je God nodig?

Hebben we eigenlijk God wel nodig? Als je om je heen kijkt zie je voldoende mensen die het zonder God doen. Maar Jezus zegt in een verhaal over wijnstokken: jullie zijn de ranken, de takken van de wijnstok, en ik ben de wijnstok, de stam. Zonder mij kunnen jullie niets doen.

Tekst gaat verder onder video

God nodig

 

Ergens schuurt dat bij mij. Ja, hallo, hoezo kan ik niets doen zonder God? Ik ben toch zeker een zelfstandig mens? Dat ben ik ook, en jij ook. Daarom is het ook goed te kijken over wat je dan niet kunt doen zonder God. En dan zie je dat Jezus bedoelt dat je dan geen vrucht kunt dragen. En die vruchten zijn eigenlijk hele zachte dingen: geduld, liefde, vrede, dat soort dingen. En die doen we niet altijd uit onszelf.

God nodig

Daarom hebben we God nodig. Er zijn natuurlijk mensen die het deze goede dingen uit zichzelf doen. Maar er zijn veel meer mensen die geneigd zijn om meer voor zichzelf te kiezen in plaats van te kiezen voor goede dingen voor iedereen. Daarom hebben we God nodig. Omdat het niet automatisch uit onszelf komt om goede vrucht te dragen, om de goede dingen te doen.

Gelukkig maar dat God ons daarbij wil helpen. Een hele fijne zondag gewenst.

Deel dit verhaal:
Otto Grevink

Geschreven door:

Thema: Blog
24 juni 2018
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief