MENUMENU

Hee, Jakob bij Boer zoekt vrouw!

Weet je aan wie boer Geert uit Boer zoekt vrouw me doet denken? Aan aartsvader Jakob.

Boer Geert is ongetwijfeld de meest besproken boer uit het huidige seizoen van Boer zoekt Vrouw. Hij heeft uitgesproken vrienden en vijanden. Vanwege zijn openhartigheid, laten we het daarop houden. Hij had duidelijke wensen en verlangens. En knuffelt graag. Niet iedereen kon dat even goed van hem hebben.

Gladde praatjes

Het viel me zomaar ineens in: ik zie in deze boer iets van vader Jakob terug. Er wordt verteld dat Jakob – de kleinzoon van Abraham – op zoek ging naar een vrouw. Hij ging naar het land waar de volken van het oosten wonen. Misschien had hij wel net zo’n accent als boer Geert. Jakob komt aan bij een put, waar hij met schaapherders kletst. Een makkelijke prater, die Jakob. Gladde praatjes ook wel. Hij zet een situatie graag naar zijn hand. Het zit zelfs in zijn naam dat hij een hielenlikker is. Maar goed, laten we hem de credits geven die een kleinzoon van 
Abraham passen en kijken hoe hij een vrouw vindt.

Meteen, huppakee

Daar komt ineens Rachel aan met de schapen van haar vader. En Jakob slooft zich uit voor deze mooie vrouw, rolt meteen in zijn eentje de steen van de put en geeft de schapen te drinken. ‘Daarna kust hij Rachel, terwijl hij zijn tranen de vrije loop liet.’ Ze hadden nog geen woord gewisseld. Meteen, huppakee, wilde hij haar proeven. Hij wilde vol voor haar gaan.

Hard werken

Boer Geert wilde afgelopen zondag eigenlijk beide vrouwen kiezen. En dat kan natuurlijk niet. Jakob wilde eigenlijk alleen maar Rachel hebben, maar kreeg Lea erbij. Via een slimme truc met een sluier huwelijkte Rachels vader eerst zijn oudste dochter Lea uit en moest Jakob hard werken om ook zijn Rachel te kunnen trouwen. Jammer voor boer Geert dat de tijden veranderd zijn. Ik wens hem een liefdevolle en gepassioneerde relatie met Hetty toe. Hij heeft er hard voor gewerkt.

Afbeelding: Jacob encountering Rachel with her father’s herds, Joseph von Führich, Austrian Gallery Belvedere

Deel dit verhaal:
Otto Grevink

Geschreven door:

Thema: Blog
11 maart 2015
Kaarsjes:
 •  

  mijn grote liefde

  dat wij samenkomen en dat je echt definitief gaat kiezen voor mij en onze kleine meid. ik hou van je met heel mijn hart. Laat ons alstublieft samen gelukkig worden. Dit is mijn liefste wens. ik wil je gelukkig maken en al mij n liefde geven.
 •  

  Mijn ouders

  Het spijt mij dat ik jullie niet kon geven wat ik graag wilde geven als zoon. En dit spijt me oprecht . Ik mis jullie .
 •  

  mijn ouders

  Dat zij veilig en behouden mogen aankomen bij mijn oom en tante. Dat zij eveneens veilig en behouden huiswaarts mogen keren en thuis arriveren
Bekijk meer kaarsjes
Steek zelf een kaarsje aan
Kaars