MENUMENU

Heel belangrijk: je hart!

Ik kwam een anekdote van een paar jaar geleden tegen. Een mooie. Eentje die ik graag met jullie wil delen.

mijn hart klopt

Mijn dochter Heike van vijf zit hijgend op ons bed na een potje springen: ‘Mama, mijn hart klopt!’

Ik: ‘Gelukkig maar!’

Waarop ik vervolg: ‘Weet je hoe je hart werkt? Je hebt dus bloed in je lichaam. En dat stroomt. Maar dat stroomt niet vanzelf. Dat doet je hart. En…’

Heike kijkt me een beetje glazig aan en meldt: ‘Dat springen kan ik wel goed!’

Ze heeft mijn verhaal geeneens gehoord! Dus ik vind het nodig om op te merken dat je hart heel belangrijk is. En dan blijkt dat ze best wel luistert naar wat ik zeg:

‘Ja,’ zegt Heike, ‘want daar woont Jezus in!’

liedje met een boodschap

Als je vijf bent, zit je in de kleuterklas. Heike leerde daar allerlei liedjes. Niet persé prachtig wat mij betreft, maar kennelijk komt de boodschap met zo’n liedje wél binnen bij kinderen. Bij Heike (intussen bijna 11) in ieder geval wel. Want toen ik haar net het verhaaltje, mijn herinnering, voorlas, zei ze: ’O ja, maar dat is ook zo, Jezus woont toch in je hart?! Dat zongen we altijd met dat liedje…’

Is je deur nog op slot – doe hem open voor God – want de Heer wil bij je wonen

 

Deel dit verhaal:
Auteur van de week

Geschreven door:

Thema: Blog
21 mei 2016
Kaarsjes:
 •  

  Vluchtelingen.

  In gedachten en gebed denk ik aan hen die gevlucht zijn terwijl ik de kaars ontsteek. Leg het in gebed neer in de hand van God.Heer wees met hen die een moeilijke weg gaan vol onzekerheid in hun bestaan. Heer ik vraag u om kracht om moed en vertrouwen. Heer ontferm u over hen en allen om hen heen wees hen en ons nabij help ons op de weg die wij gaan amen.
 •  

  Jula en haar vader, moeder en broertje

  troost en kracht in het leven zoals het gegeven is.
 •  

  Mezelf

  Voor een tweede kindje... En vertrouwen dat God voor mij zal zorgen. Dat er niet weer opnieuw complicaties zullen zijn. Heer ik bid u om.een wonder. Ontferm u over ons!!!
Bekijk meer kaarsjes
Steek zelf een kaarsje aan
Kaars