MijnKerk gaat vasten, doe jij mee?

Vasten is een manier om je voor te bereiden op Pasen, feest van een nieuw begin. Kerk in Actie start een vastenactie om in de veertig dagen voor Pasen extra aandacht te geven aan de naaste, dichtbij en wereldwijd. Wij doen mee! Jij ook?

Wat is vasten?

Vasten is afzien van bepaalde zaken om zo ruimte te maken voor God en/of andere dingen die belangrijk voor je zijn. In de Bijbel staan veel teksten over vasten, zoals in Matteüs 6 en 9. Het kan betekenen dat je ergens van afziet, zoals vlees en vis of koek en snoep. Je kunt ook met iets nieuws te beginnen, zoals elke dag een kaartje sturen.

De tekst gaat verder onder het plaatje.

Vastenkaart

Met de Kerk in Actie vastenkaart krijg je per week een nieuwe uitdaging. Het begint op 6 maart 2019 en het duurt veertig dagen. Als je er iets voor voelt, kun je ook nog eens bijhouden hoeveel geld of tijd je bespaart met je actie en wat je kunt inzetten om een nieuw begin te geven aan weeskinderen in Rwanda of een van de andere projecten van Kerk in Actie.

Ga jij de uitdaging aan?

Wij gaan de uitdaging aan! Jij ook? Meld je aan, ontvang de gratis actiekaart thuis en in je mail en doe met ons mee. Wil je met een grotere club mensen vasten? Bestel dan meerdere kaarten tegelijk in de webwinkel. Voor extra inspiratie kun je ook de 40dagentijdkalender aanvragen met daarin dagelijks een bijbeltekst, quote, verhaal, gedicht of vastentip.

Doe jij met ons mee? Wij delen onze ervaringen met jou via deze site en onze social media-kanalen!

7 reacties op “MijnKerk gaat vasten, doe jij mee?
  1. Avatar AnneMarie schreef:

Ik doe mee

2. Avatar Hilly Bos schreef:

Ik doe mee!

3. Avatar R. den Boer schreef:

Prachtig initiatief!! Zelf dingen laten,zodat onze medemens het wat beter krijgen!

4. Avatar Ismay Hetty schreef:

Ik Vast graag mee. Doe het ieder jaar in Stilte.

5. Avatar Guusje schreef:

Ik vast mee en wat ik bespaar gaat naar de kerk , de ZWO .

6. Avatar Janny Mook schreef:

Ik doe mee!