Heks, de Bozerik

Op de volkstuin van Maria en Joost staat een appelboom. Dat is een leuk gezicht, maar dat de appeltjes groeien, zien de vogels ook. Daar moet wat aan worden gedaan. Gelukkig krijgt Lev een idee: we maken een vogelverschrikker. En zo wordt Heks, de Bozerik geboren.

Een vogelverschrikker

“Mam, er is al wéér een appel weg”! roept Lev vanuit de tuin. Nou is dat nog maar een keer eerder gebeurd, maar op een totaal van 5 appels is een verlies van 2 appels een hele tegenslag. Ons dappere appelboompje blijkt niet bestand tegen de vogels.

“Ik heb een idee! We maken gewoon een vogelverschrikker, mam”. Lev is vastbesloten om zijn kostbare oogst te beschermen en is blij met een verzetje. Na een paar dagen op de tuin wil hij graag iets nieuws doen.

Ik zie het helemaal niet zo zitten. Wat een gedoe. Normaal besteed ik dit soort onderdelen van de opvoeding met liefde uit aan Joost, die houdt van knutselen en die van ogenschijnlijke troep de mooiste dingen kan maken. Joost is er alleen niet, dus ik heb weinig tijd, maar vooral: waar haal ik nou toch op stel en sprong van alles voor een vogelverschrikker vandaan?

 

Aan het werk

Lev is echter vastbesloten en zo gaan we naar Rinus van de tuinwinkel die ons een muts en handschoenen geeft. Dan naar ons eigen schuurtje waar ik een roze bloempot opoffer voor het goede doel en een lading tie-wraps mee gris. Dan de kledingkast in, op zoek naar een spijkerbroek die te kort is geworden en een oud T-shirt. In de tuin blijkt tot slot nog een oude plantenstandaard te liggen die we omdopen tot skelet.

 

Daar is Heks de Bozerik!

 

En zo wordt, met behulp van heel veel tie-wraps en een forse dosis creativiteit, gestimuleerd door Lev’s tomeloze enthousiasme, een vogelverschrikker geboren. Lev tekent een gezicht op de bloempot, die we zojuist stevig op de plantenstandaard hebben geduwd en die we vanaf nu “gezicht” noemen. “Echt heel eng, hè mam?” “Ja, lieverd.” “Hij heet Heks de Bozerik, mam, omdat ie zo boos kijkt.” Ik kijk naar Lev en Heks de Bozerik en ben dit keer niet alleen trots op Lev maar stiekem ook een beetje op mijzelf.

 

Ben jij ook wel eens trots op jezelf?

heks-omroep-zeeland

foto: Omroep Zeeland
One comment on “Heks, de Bozerik
  1. Avatar Marijke Bezemer van Doorne schreef:

    Onze appelboom zit vol appeltjes in wording. Wij hebben er meest een net overheen gewoon los. je houd dan genoeg appels over. Zo hebben we ook een kers daar heb ik nog nooit één kers van geproefd. Die werden gewoon door de vogels eraf geplukt voor ze volgroeid waren. Of ik wel eens trots op mij zelf ben. Ja dat was ik een aantal jaren geleden. Dat ik het aandurfde met de onverwachte uitgestoken handen een cursus positieve psychologie te volgen. Ik had echt nooit gedacht dat dat zou gaan helpen maar het is gelukt. Wat er toen gebeurde is een wonder. De vogelverschrikker is weggejaagd en de bittere vruchten verruild voor rozijnen . Welke heerlijk smaken door dapperbrood en druivensap.

Deel dit verhaal:
Gastblogger

Geschreven door:

Thema: Blog
21 september 2016
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief