Helpende handen en honden

De dierenspeciaalzaak, het internet, tips van vrienden, ik ben altijd in voor suggesties voor alles wat een teckel nodig heeft.

Misschien komt het omdat ik geen kinderen heb. Maar ik ben gevoelig voor de bling bling van spulletjes en dingetjes voor de hond.  Dat gaat soms ver volgens mijn omgeving. Bij hondenvoer let ik ook op de verpakking of ik haal vlees bij de slager. Bij een halsband of riem let ik op de kleur en ik heb mij ook wel eens ooit bezondigd aan een bomberjasje voor de hond met een nepbontkraagje en glimmers.  Zelden gedragen maar toch. Jasper heeft in huis ook meerdere manden en we hebben een trapje laten maken zodat hij op de vensterbank naar buiten kan kijken en in de zon kan liggen.

Laatst heb ik me laten verleiden een ballenwerper te kopen. Dat is een apparaat waar de hond de tennisballen zelf in kan stoppen. Het apparaat schiet de ballen weg. Op youtube zijn filmpjes te zien.  Ik moet wel bekennen dat ondanks meerdere instructiesessies Jasper het apparaat niet snapt. Hij pakt de ballen wel maar loopt er hard mee weg. Hij denkt er niet aan om de ballen weer terug in de machine te stoppen.

Ik zal eerlijk toegeven, veel wat ik bedenk voor de hond is misschien overbodig en ethisch op het randje. Wie de filosofie aanhangt dat een dier maar een dier is en vindt dat er belangrijker zaken zijn om je tijd en geld aan te besteden, treft in mijn handelswijze niet echt een voorbeeld aan van hoe het moet. Maar naarmate ik ouder word, word ik steeds standvastiger in mijn overtuiging dat mijn hond het zieltje is dat aan mijn zorg is toevertrouwd.

En die opdracht kan ik niet serieus genoeg nemen.  Mijn nieuwste gadget is een zitstoel voor de hond in de auto. Dit keer niet gekocht maar gekregen.  En deze stoel is eerlijk gezegd geen overbodige luxe. Jasper kan naar buiten kijken, en zit veilig en rustig tijdens een autorit.

Overdrijf ik? Hoe ver mag je eigenlijk gaan in je zorgdrift? Om alles wat meer in balans te brengen ben ik donateur geworden van “Hulphond Nederland” . Het expertisecentrum in Nederland dat de opleiding van honden steunt die worden ingezet om het leven van mensen met een beperking te verlichten. Sta dus niet te lang stil bij  mijn muizenissen, maar kijk hier even hier naar en geef royaal. Onderschat de zorg van een hond in elk geval niet.

2 comments on “Helpende handen en honden
  1. Avatar mar schreef:

    best moeilijk ja, wat is ethisch op het randje, maar ja, dat geldt dan voor heel veel: vakanties, alles wat luxe is eigenlijk. Je kan alles weggeven wat luxe is en in een hutje op de hei gaan wonen, maar dat is een keus voor iedereen. Ik vind die aktie van hulphond een heel mooi idee en ben zelf o.a. donateur fairclimate om dingen te compenseren. Iedereen is zelf verantwoordelijk voor de dingen die hij doet en je kan voor een ander niet zeggen of het goed is of niet, misschien is de persoon die voor zijn huisdier veel over heeft wel heel zuinig in andere dingen bijvoorbeeld en zeer genereus voor goede doelen? Mijn kat heeft ook een mooie paal om lekker in te zitten dus ja. Maar dierendag enzo doe ik dan weer niet aan, goede verzorging en liefde krijgt ze elke dag.

  2. Avatar Anne-Marie schreef:

    Ik ben ook gezegend met een teckel,maar zo veel jij voor je hond koop,doe ik niet,speeltjes van tennisballen in een oude handschoen,lint erom en daar kun je goed mee gooien.Maar waar het om gaat is,dat je plezier aan elkaar beleeft.Je komt regelmatig buiten,maak een praatje.Je ziet weinig hondenbezitters met de GSM lopen,let maar eens op.Hebben aandacht voor elkaar.

Deel dit verhaal:
Gastblogger

Geschreven door:

Thema: Blog
27 januari 2015
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Krijg wekelijks inspiratie en praktische tips over geloof in je dagelijks leven in je mailbox.
Wij zullen je gegevens niet aan derden doorgeven.
Nieuwsbrief